Odloženo suđenje za ubistvo ispred „Nane”

Odloženo suđenje za ubistvo ispred „Nane”

Ubijeni Aleksandar Savković (foto: facebook)

Suđenje za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred beogradskog noćnog kluba „Nana” odloženo je danas zbog vanrednog stanja, rekao je za KRIK advokat optuženog Nedeljka Grbovića. Savković je ubijen u decembru 2017. godine, a Grbović je priznao da je on to učinio.

Piše: Jelena Radivojević

Suđenje Nedeljku Grboviću odloženo je zbog vanrednog stanja koje je uvedeno u Srbiji usled epidemije koronavirusa.

Njegov advokat Vanja Gajić rekao je da Grbović nije ni dovođen iz pritvora. Sledeće suđenje zakazano je za kraj maja.

Prethodno je suđenje bilo odloženo da bi sudska veštakinja imala vremena da se upozna sa dopunjenom odbranom Grbovića kako bi mogla ponovo da veštači njegovo psihičko stanje u noći ubistva.

Advokat Gajić predložio je sudu da se veštakinja izjasni pismeno, umesto usmeno kako je sudija Marina Anđelković naložila.

Aleksandar Savković, podsetimo, ubijen je u decembru 2017. godine ispred beogradskog noćnog kluba „Nana”. 

Nekoliko dana nakon ubistva uhapšen je osumnjičeni Nedeljko Grbović i od tada je u pritvoru. Na početku je tvrdio da se ne seća šta se dešavalo te noći, ali je kasnije na sudu rekao da je slagao jer se plašio odmazde navijača i potom ispričao sve detalje događaja.

On tvrdi da je ubistvu prethodila svađa Savkovića i njegovih prijatelja sa navijačima Crvene zvezde i da je pucao jer se plašio da će ubiti njega i njegovog sina koji je radio kao konobar u „Nani”

Savković je bio navijač fudbalskog kluba „Rad“ iz Beograda i član ekipe ubijenog kriminalca i vođe Partizanove navijačke grupe „Janjičari” Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Zajedno sa Stankovićevom ekipom učestvovao je u demoliranju kafića „Holivud” u vlasništvu Aleksandra Vavića, vođe supraničke navijačke grupe „Alkatraz“, pokazuje dokumentacija koju poseduje KRIK. 

Demoliranje se odigralo u trenutku kada su „Janjičari” preuzimali vođstvo na tribini, a Savković je zbog toga bio osuđen na godinu dana zatvora.

Osim toga, osuđivan je za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge, kao i za ometanje pravde zbog pretnji sudiji izrečenih na suđenju.

Optuženi Grbović je ranije osuđivan zbog teških krađa i tada je služio zatvorsku kaznu od dve godine i šest meseci, pokazuju dokumenta do kojih su došli novinari KRIK-a.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde.

Comments are closed.