Odloženo suđenje za ubistvo advokata Zreleca

Odloženo suđenje za ubistvo advokata Zreleca

Optuženi Vladimir Šaranović (foto: mup.gov.rs)

Današnje suđenje Vladimiru Šaranoviću optuženom da je u decembru 2015. godine ubio beogradskog advokata Vladimira Zreleca odloženo je jer nije završeno veštačenje. Suđenje će biti nastavljeno u septembru.

Piše: Jelena Radivojević

Suđenje je trajalo svega nekoliko minuta koliko je bilo potrebno sudiji Nataši Albijanić da obavesti prisutne da se suđenje odlaže. Prema njenim rečima veštaci još nisu utvrdili da li je na Zreleca pucano sa mesta vozača ili suvozača.

Sudija je objasnila da predmet nije odmah poslat na veštačenje jer ga je preuzeo Apelacioni sud da bi odlučivao o pritvoru. Šaranoviću je pritvor produžen, a suđenje će biti nastavljeno u septembru.

Na prošlom suđenju pregledan je snimak ubistva na kom se vidi da se automobil zaustavlja pored kola u kojima je bio advokat, a kroz otvoren prozor vidi se ruka pucača.

Tužilaštvo i odbrana nisu bili saglasni u vezi sa tim odakle je pucano zbog čega je zatraženo dodatno veštačenje.

Na advokata Vladimira Zreleca pucano je u decembru 2015. godine ispred njegove kancelarije nedaleko od Hrama Svetog Save u Beogradu . Preživeo je napad, ali je preminuo u bolnici mesec dana kasnije.

Vladimir Šaranović je, kako piše u optužnici, ubio Zreleca zbog sukoba koji je advokat imao sa Vladimirovim rođakom Slobodanom Šaranovićem. On je bio dugogodišnji advokat uticajnih crnogorskih kriminalaca, braće Slobodana i Branislava Šaranovića, a osim što ih je zastupao na sudu, otvarao je i njihove firme.

Branislav Šaranović je ubijen 2009. godine u Beogradu. Verujući da kriminalac Luka Bojović stoji iza likvidacije, njegov brat Slobodan je počeo da se sveti. Bio je optužen da je organizovao ubistvo Lukinog brate Nikole Bojovića, ali je ubijen u Budvi pre nego što je suđenje završeno.

Kada je uhapšen pod optužbama za ubistvo Nikole Bojovića, Šaranović je zatražio od Zreleca da ga brani. On navodno nije bio zadovoljan njegovom posvećenošću zbog čega je došlo do sukoba. Nekoliko svedoka je na suđenju ispričalo da je Zrelec dobijao pretnje od Slobodana.

O vezama Zreleca i Šaranovića pročitajte ovde

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.