Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Beka

Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Beka

Maja Adrovac

Suđenje Maji Adrovac i Aleksandru Zdravkoviću za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka odloženo je danas zbog nedolaska jednog od advokata. Beko se takođe nije pojavio na sudu zbog poslovnog puta.

Piše: Jelena Radivojević

Ponovljeno suđenje za pokušaj ubistva Beka počelo je krajem aprila kada su optuženi negirali da su umešani u zločin. Današnje ročište odloženo je jer se zbog zdravstvenih razloga nije pojavila Zdravkovićeva advokatica Milica Colić.

Optužnicom iz februara ove godine Zdravkoviću se stavlja na teret da je pokušao da ubije Beka, a Maji Adrovac da mu je pomogla i obezbedila municiju.

Podsetimo, na Beka je pucano u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku. Osam meseci kasnije, policija je uhapsila Maju Adrovac nakon što je analizom utvrđeno da se na čaurama sa mesta događaja nalazi njen DNK. Ona je tokom istrage bila označena kao direktni izvršilac zločina, ali je kasnije optužena za pomaganje u pokušaju ubistva.

Tokom postupka protiv Adrovac, Beko je nije prepoznao kao napadača i rekao je da su on i tri svedoka videli napadača iz neposredne blizine, ali da niko ne može da ga prepozna.

Izvršilac miran, uradio je sve što je mogao“, opisao je Beko i dodao da je ponašanje pucača ukazivalo na to da je reč o profesionalcu.

Viši sud je u junu prošle godine Adrovac oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza. Sudija Svetlana Aleksić istakla je tada da je „relativno kako je njen DNK dospeo na čaure“, kao i da nije dokazana veza optužene sa nepoznatim počiniocem. Ovu presudu Apelacioni sud ukinuo je u decembru. DNK Maje Adrovac nađen je na četiri čaure što, kako navodi Apelacioni sud, evidentno upućuje na to da je bila u kontaktu sa municijom pre napada.

U međuvremenu, policija je uhapsila Aleksandra Zdravkovića, pa su postupci spojeni. On je bivši član zemunskog klana koji je kao deo grupe bio optužen za otmicu, ali je oslobođen optužbi.

Početkom novembra Beko je ponovo dao izjavu u vezi sa ovim slučajem, a za Zdravkovića rekao da bi mogao da bude osoba koja je pokušala da ga ubije. Njegov advokat Zdenko Tomanović protestovao je jer prepoznavanje Zdravkovića nije obavljeno u skladu sa zakonom, pa neće imati nikakvu vrednost na sudu.

U obe optužnice, tužilaštvo nije uspelo da dođe do imena nalogodavaca.

Pročitajte sve vesti o pokušaju ubistva Beka.

Comments are closed.