Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Beka

Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Beka

Maja Adrovac (foto: KRIK)

Suđenje za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka odloženo je danas zbog nepojavljivanja advokatice optuženog Aleksandra Zdravkovića.

Piše: Nataša Marković

Advokatica Milica Kravarski pisanim putem zatražila je odlaganje suđenja zbog iznenadnih obaveza u inostranstvu. Sledeće ročište zakazano je za naredni mesec kada je planirano svedočenje Milana Beka.

Biznismen je u septembru 2015. već svedočio o napadu ispred njegove kuće na Senjaku. izjavi koju je tada dao tužilaštvu Beko je detaljno ispričao kako je izgledao napad, da je sve urađeno organizovano i spretno, a napadača je opisao kao hladnokrvnog i upornog. Istakao je i da nadležni organi zbog nedostatka hrabrosti nisu do kraja istražili slučaj.

U vreme kada je Beko dao ovu izjavu, osumnjičena za pokušaj ubistva bila je Maja Adrovac.

Njen DNK-a pronađen je na čaurama na licu mesta, a Adrovac je uhapšena osam meseci nakon napada. Ona je u decembru 2015. godine, međutim, optužena za pomaganje u pokušaju ubistva.

Adrovac je u prvostepenom postupku oslobođena, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i naložio novo suđenje. U međuvremenu, policija je uhapsila Aleksandra Zdravkovića, nekadašnjeg člana zemunskog klana.

Postupci protiv Adrovac i Zdravkovića su spojeni i proces je u julu ove godine počeo ispočetka.

Zdravković je u objedinjenoj optužnici označen kao osoba koja je pucala u Beka, a Maja Adrovac da mu je u tome pomogla i obezbedila municiju. Oboje su negirali krivicu.

Beko je nakon Zdravkovićevog hapšenja ponovo dao izjavu tužilaštvu i tada je rekao da on može biti osoba koja je pucala na njega.

Tužilaštvo do danas nije otkrilo nalogodavce napada na Beka.

Pročitajte sve vesti o pokušaju ubistva Beka.

Comments are closed.