Obustavljen postupak protiv Vazure

Obustavljen postupak protiv Vazure

Miloš Vazura (foto: skrinšot/N1)

Više tužilaštvo u Beogradu obustavilo je postupak protiv direktora fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazure i još tri osobe pošto su uplatili gotovo 2,5 miliona dinara u humanitarne svrhe. Vazura je bio blizak navijačkoj grupi „Janjičari“ koju je kasnije preuzeo Veljko Belivuk.

Piše: Milica Vojinović

Vazuru je tužilaštvo sumnjičilo za malverzacije prilikom sklapanja ugovora između fudbalskog i biciklističkog kluba Partizan, tvrdeći da su ovi ugovori bili fiktivni. Osim Vazure, istraga se vodila i protiv sportskog direktora biciklističkog kluba Partizan, beogradske sekretarke za sport i omladinu i savetnika u ovom sekretarijatu. 

Postupak je vodilo Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, a Vazura je na saslušanju negirao krivicu.

Tužilac je osumnjičenima ponudio oportunitet– da obustavi postupak protiv njih pošto uplate novac u humanitarne svrhe. Nakon što su to i uradili tužilaštvo je i zvanično odbacilo krivičnu prijavu i obustavilo postupak.

Ovo nije prvi put da je Vazura iskoristio mogućnost oportuniteta da okonča istragu koja se vodi protiv njega. Isto je učinio i kada ga je policija 2017. uhvatila sa pištoljem za koji nije imao dozvolu za nošenje. Tada je tvrdio da nije znao da se dozvola koju poseduje odnosi samo na držanje, a postupak je obustavljen pošto je u humanitarne svrhe uplatio 400.000 dinara.

Pre nego što je došao na čelo Partizana, Vazura je bio savetnik tadašnjem ministru pravde Nikoli Selakoviću. Inače je blizak moćnim ljudima u državi. Njegova sestra Danijela Vazura je državna sekretarka u Ministarstvu finansija, a Vazurin kum je generalni sekretar Vlade Novak Nedić koji je bio blizak članovima nedavno razbijene kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Vazura je preko Nedića i došao u Partizan, a bio je njegova struja dok nije promenio stranu, ispričao je u intervjuu za KRIK bivši potpredsednik FK Partizan i Vazurin nekada blizak saradnik Vladimir Vuletić. 

Široj javnosti Vazura je postao poznat po događaju iz aprila 2016. kada su ga na parkingu stadiona Partizan sačekali Belivuk, njegov tadašnji šef kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi i još jedan saradnik i pretukli njegovog telohranitelja.

Više pročitajte ovde

Comments are closed.