Obijen stan KRIK-ovoj menadžerki društvenih mreža

Obijen stan KRIK-ovoj menadžerki društvenih mreža

Anđela Mitrović (foto: privatna arhiva)

Anđeli Mitrović, menadžerki društvenih mreža u KRIK-u, večeras je u Beogradu obijen stan. Ovo je treći slučaj da su članovima portala KRIK obijeni stanovi – prethodno se to desilo novinarkama Dragani Pećo i Milici Vojinović. Policija nije rešila nijedan od slučajeva.

Piše: Bojana Jovanović

Nešto iza sedam sati popodne, menadžerka društvenih mreža KRIK-a Anđela Mitrović vratila se sa posla i čim je ušla u stan čula je buku.

Uključila je alarm i telefonom obavestila supruga koji je pozvao policiju. 

U sobi je zatekla ispreturanu jednu od fioka, a na krevetu se nalazila otvorena njena kutija za nakit iz koje je ukradeno nešto nakita. 

Ulazna vrata nisu obijena i verovatno se u Anđelin stan upalo kroz prozor u spavaćoj sobi. Inače, zgrada u kojoj je stan ima sigurnosne kamere ispred ulaznih vrata i lifta, ali spavaća soba se nalazi sa druge strane zgrade.

Policija je na uviđaj došla tek nakon sat vremena. Uviđaj je još u toku, a Anđeli je rečeno da se večeras dogodila još jedna provala u kraju.

Ništa od KRIK-ove opreme i dokumenata nije bilo u stanu, te obijanjem nije ugrožen nijedan izvor ili rad na pričama.

Serija obijanja stanova

Pre Anđele, stanovi su obijeni dvema novinarkama KRIK-a.

Dragani Pećo stan u centru Beograda obijen je u julu 2017 godine. Ona je tada bila van Beograda, a stan sa obijenom bravom zatekao je njen verenik kada se vratio sa posla.

Novinarki Milici Vojinović obijena je porodična kuća u oktobru 2019 godine, dok se ona sa porodicom nalazila van Srbije. 

Veoma je čudno to što su u oba slučaja stan i kuća bili ispreturani, ali nije delovalo da se radilo o običnim pljačkama. Iz Draganinog stana ništa nije odneto, dok su iz Miličinog provalnici ukrali blizu 500 evra, ali su novčanik pun novca ostavili na krevetu. 

Pećo i Vojinović su obijanja prijavile policiji, kao i radnoj grupi za zaštitu bezbednosti novinara, ali do danas nijedan slučaj nije rešen.

Redakcija KRIK-a veruje da su neka od ovih obijanja povezana sa radom KRIK-a i apeluje na istražne organe da reše ove slučajeve.

1 Comment

  1. драгош kaže:

    Ajd da se pravimo da ne znamo ko stoji iza ovih provala!