Novinarki KRIK-a obijen i ispreturan stan

Novinarki KRIK-a obijen i ispreturan stan

Novinarki KRIK-a Dragani Pećo danas je obijen stan. Ona je van Beograda, a stan sa obijenom bravom zatekao je njen verenik kada se vratio sa posla. Slučaj je odmah prijavljen policiji koja je obavila uviđaj, uzela izjavu od njenog verenika i otiske prstiju iz stana. Biće podneta krivična prijava protiv NN lica.

„Mi ćemo insistirati da se ozbiljno radi na ovome, da se na primer pogledaju sve kamere okolo, jer jedino što zasigurno znamo je da se provala desila danas“, kaže urednik KRIK-a Stevan Dojčinović.

Dojčinović kaže i da u stanu ništa ne nedostaje.

„Nismo primetili da išta fali od vrednosti, laptop, mobilni telefoni i takve stvari. Stan je ispreturan naglavačke, sve što postoji u stanu i po ormarima je izvučeno i bačeno, cilindar brave je polomljen, ali krađe nije bilo i to malo zbunjuje.“

Urednik KRIK-a kaže i da u ovom trenutku ne može da se zna da li provala ima veze sa poslom kojim se Pećo bavi.

„Slučajevi koji se tiču novinara moraju maksimalno ozbiljno da se tretiraju upravo zato što mogu biti u vezi sa poslom. Radimo priče koje su vezane za kriminal i korupciju, činjenica je da je Pećo istraživačka novinarka i radi na ozbiljnim stvarima. Zato slučaj treba maksimalno ozbiljno da bude ispitan, šta god da je u pitanju“, kaže urednik KRIK-a.

Pećo kaže da je uplašena i da, budući da se bavi istraživačkim novinarstvom, očekuje od nadležnih da se ozbiljno posvete ovom slučaju i što pre otkriju počinioce.

2 Comments

  1. Mitra kaže:

    Sve mi je ovo poznato i sve se češće dešava ljudima koji prkose sistemu u Srbiji. Namera je da zaplaše i upozore. Ne daj se Dragana.

  2. Mile kaže:

    Verovatno je neki „kompletni idiot“