Obijen stan izvršnom direktoru BCBP-a

Obijen stan izvršnom direktoru BCBP-a

Predrag Petrović

????????????????????????????????????

Izvršnom direktoru Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) Predragu Petroviću danas je obijen stan u kom živi sa porodicom. Iz stana je odneta mala svota novca. Petrović za KRIK navodi da su provalnici ušli direktno u njegovu radnu sobu, a da u drugim prostorijama gotovo da nema tragova preturanja. 

Piše: Bojana Pavlović

Iz ove organizacije traže da tužilaštvo i policija ozbiljno pristupe slučaju pošto može biti u vezi sa istraživanjima na kojima Petrović radi.

Petrović za KRIK kaže da su komšije primetile da je stan obijen i javile njegovoj supruzi i policiji.

„Provalnici su direktno ušli u moju sobu, otvorena je fioka od stola na kom se nalazi računar, kao i dve, tri kutijice iz kojih je odneta mala svota novca. U drugim sobama gotovo da nema tragova preturanja“, kaže Petrović i navodi da će tek naknadno moći da utvrdi šta nedostaje.

Prema njegovim rečima, vrata od stana su drvena, ali je brava bila teška za obijanje. Snimke sigurnosnih kamera uzela je policija.


Ovo nije prvi napad na Petrovića. U avgustu 2016. na njegovim kolima bila ispisana preteća poruka „Čuvaj se“. Počinioci nikada nisu otkriveni.

Beogradski centar za bezbednosnu politiku bavi se istraživanjem sektora bezbednosti i između ostalog reformom policije, vojske, obaveštajnih službi, privatnim obezbeđenjem.

Comments are closed.