Nikodijević odbio da odgovori hoće li skupština raspravljati o Savamali

Nikodijević odbio da odgovori hoće li skupština raspravljati o Savamali

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević odbio je danas da odgovori na pitanje novinara KRIK-a da li će skupština zakazati raspravu o utvrđivanju odgovornosti u slučaju rušenja u Savamali. 

Piše: Dragana Pećo

Nikodijević je posle sastanka sa delegacijom iz Kine u Starom dvoru održao konferenciju za novinare na kojoj nije bilo dozvoljeno postavljanje pitanja.

Novinari KRIK-a prišli su mu posle konferencije i pitali ga da li će gradska skupština zakazati raspravu o bespravnom rušenju u Savamali, ali se on nakon postavljenog pitanja brzim korakom uputio u drugu prostoriju, izbegavajući susret sa novinarima.

„Ne možete dalje sa mnom“, kratko je rekao Nikodijević.

U intervjuu za KRIK bivša supruga gradonačelnika Beograda Marija Mali ispričala je kako joj se gradonačelnik dan nakon bespravnog rušenja u Savamali pohvalio da je u njemu učestvovao.

„Ispričao je to kao najobičniji događaj. ’Imao sam problem, neki nisu hteli da se isele. Organizovao sam akciju raščišćavanja. Došli su ljudi u sred noći, malo tamo nešto polupali. Ništa strašno nisam uradio, ali eto sve sam ja sâm organizovao, izveo sam akciju’. To su bile, po njegovim rečima, neke barakice tamo, kolibice,“ ispričala je Marija Mali za KRIK.

Pošto je dva meseca od bespravnog rušenja u Savamali, premijer Aleksandar Vučić rekao da je za rušenje u Savamali odgovoran vrh gradske vlasti, odbornička grupa Demokratske stranke tražila je zakazivanje rasprave o odgovornosti u slučaju Savamala, ali je gradska skupština to odbila.

Gradonačelnik Beograda ranije je negirao da je učestvovao u rušenju u Hercegovačkoj ulici.

Pogledajte intervju Marije Mali za KRIK

Sve vesti o slučaju bespravnog rušenja u Savamali pročitajte ovde

Comments are closed.