Nije se razgovaralo o snimcima na predsedništvu SNS

Nije se razgovaralo o snimcima na predsedništvu SNS

SNS (foto: P.Petrović)

Na večerašnjoj sednici predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) nije se razgovaralo o snimcima sastanaka ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i njegovih saradnika sa švercerom kokaina Rodoljubom Radulovićem, rekla je Zorana Mihajlović.

Piše: Jelena Vasić

Ministarka Mihajlović je nakon što je KRIK objavio snimke izjavila da Dačić neće pobeći od odgovornosti što se kao ministar policije sastajao sa kriminalcima.

Večeras je, međutim, rekla da tajni snimci nisu bili tema na sednici predsedništva SNS-a, kao i da se nije razgovaralo o raskidu koalicije.

„Mislim da je premijer sinoć (u intervjuu na RTS-u) bio veoma jasan. Vi znate i za optužnicu (protiv) šefa kabineta ministra Dačića, dakle to je jedna od vrednosti koju je donela nova vlast i Srpska napredna stranka“, rekla je Mihajlović.

Podsećamo, KRIK je u ponedeljak objavio snimke koji prikazuju susrete nekada čelnih ljudi Ministarstva unutrašnjih poslova sa Rodoljubom Radulovićem koji je u vreme sastanaka pripremao isporuku blizu dve tone kokaina iz Južne Amerike za Evropu.

Sa Radulovićem su se viđali tadašnji ministar policije Ivica Dačić, njegov savetnik Ivica Tončev, Dačićev šef kabineta Branko Lazarević i njegov zamenik Vanja Vukić.

Ovo je izazvalo veliku pažnju javnosti i konflikte između stranaka, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Premijer Aleksandar Vučić juče je gostujući na RTS-u rekao da je znao za snimke i pre nego što je sastavio vladu sa Dačićem, te da preuzima političku odgovornost za tu odluku. Rekao je da nije bilo dovoljno dokaza da se Dačić optuži, pa je odlučio da s njim uđe u koaliciju.

„Ivica Dačić nije lenj, ni glup, već je koristan za državu i vodi ozbiljnu državnu politiku“, rekao je Vučić.

Comments are closed.