Nejasno ima li pomaka u istrazi za ubistvo Ognjanovića

Nejasno ima li pomaka u istrazi za ubistvo Ognjanovića

Dragoslav Miša Ognjanović (foto:mc.rs)

Godinu dana posle ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal navodi da istraga nije zvanično otvorena i da neće davati nikakve podatke o slučaju. Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac, međutim, za KRIK kaže da, iako istraga ne ide priželjkivanom brzinom, pomaka ipak ima.   

Piše: Bojana Pavlović

U odgovoru novinarima KRIK-a, Tužilaštvo za organizovani kriminal navodi da je u toku predistraga i da će tek nakon okončanja ovog dela postupka, da saopšti do čega je došlo.

Podaci kojima raspolaže Advokatska komora Srbije, međutim, ukazuju da je istraga poodmakla. Posle ubistva Ognjanovića članovi advokatskih komora Srbije i Beograda sastavili su Radnu grupu za istraživanje napada na advokate.

Upravo od kolega iz radne grupe, kaže za KRIK predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac, saznali su da istraga ipak napreduje mada ne onoliko brzo koliko se priželjkuje.

„Očigledno tužilaštvo smatra da bilo kakva informacija može da škodi istrazi. Imamo uvid u to koje se istražne radnje sprovode, kojom brzinom i dinamikom i na osnovu toga smo zaključili da se na slučaju radi. Daleko od toga da smo zadovoljni jer čekamo realne dokaze“, kaže Gostiljac.

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović je, podsetimo, ubijen krajem jula prošle godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu. Tada je ranjen i njegov sin koji je bio sa njim.

Tužilaštvo čitavu godinu nije saopštilo bilo kakav podatak o mogućim motivima ili počiniocima, a odbilo je da odgovori novinarima KRIK-a da li je Ognjanović bio pod istragom, da li je bio praćen i prisluškivan.

Ognjanović je godinama bio zastupnik kriminalca Luke Bojovića i njegove porodice, a branio je i optuženog za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijača „Zvezde“, kao i Đorđa Prelića u postupku zbog ubistva Francuza Brisa Tatona. Bio je branilac i u slučajevima „Havana“ i „Durmitor“ u kojima su optuženi bliski škaljarskom klanu – kriminalnom klanu koji je blizak Luki Bojoviću.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju

Comments are closed.