Nastavljeno suđenje za ubistvo Koraćevog saradnika na Autokomandi

Nastavljeno suđenje za ubistvo Koraćevog saradnika na Autokomandi

Ubijeni Siniša MIlić (foto: krik.rs)

Suđenje Darku Duloviću za pomaganje u ubistvu Siniše Milića zvanog Boske, bliskog saradnika kriminalaca Filipa Koraća i Luke Bojovića, nastavljeno je danas saslušanjem svedoka. Milić je ubijen u eksploziji automobila u Beogradu 2018. godine, a Duloviću se sudi u odsustvu jer je u bekstvu.

Piše: Jelena Radivojević

Darku Duloviću sudi se da je ubici Siniše Milića obezbedio automobil „reno laguna“ i obećao mu da će mu pomoći nakon ubistva.

Nakon što je automobil iskorišćen za ubistvo, kako tvrdi tužilaštvo, Dulović je tražio da se on proda, za šta je bio zadužen Mladen Ristić iz Šapca koji je danas saslušan kao svedok. Ristić je ostao pri onome što je rekao kod tužioca – da Dulovića ne poznaje, da se inače bavi prodajom automobila i da ga je zvao prijatelj Vlado Miladinović i zamolio ga da proda kola.

Miladinović, koji je takođe svedok u postupku, objasnio mu je, kako kaže, da kola ne mogu biti registrovana tako da ih treba prodati u delove, ali nije objasnio zbog čega, niti ga je on pitao. Miladinović je organizovao dovoženje automobila, a nekoliko dana kasnijie kod njega je došla policija i tada je, kako je rekao, saznao da je auto korišćen prilikom ubistva.

Ristić je na sudu ispričao da mu Miladinović nije rekao čiji je auto bio, niti mu je zvučao kao da je u panici i da mu se žuri da ga proda. Miladinović će svedočiti krajem maja kada suđenje bude nastavljeno.

U ovom postupku za sada je optužen samo Darko Dulović i to da je u junu 2018. godine „reno lagunu“ dao nepoznatoj osobi da se odveze do „Buvljaka“ na Novom Beogradu. Tužilaštvo tvrdi da je nepoznata osoba na buvljaku kupila mobilni telefon koji je potom korišćen za praćenje Milićevog kretanja – pošto je povezan sa uređajem koji je ranije stavljen na njegov automobil. 

Tužilaštvo, međutim, nije otkrilo ko je postavio bombu i uređaj za praćenje, niti ko ju je aktivirao.

Ubica je čekao u blizini Južnog bulevara da Milić prođe automobilom kako bi aktivirao bombu. Učinio je to u trenutku kada se Milić zaustavio na semaforu. Milić je preminuo na licu mesta.

Milić je ranije radio u policijama Srbije i Bosne i Hercegovine i kao bivši policajac obezbeđivao je članove porodice kriminalca Luke Bojovića i njegove saradnike, među kojima, navodno i njegovog bliskog saradnika Filipa Koraća.

Milić je, prema rečima tužioca za organizovani kriminal Milenka Mandića, bio žrtva rata škaljarskog i kavačkog klana koji traje od 2014. godine, a u kome je Koraćeva ekipa stala na stranu škaljarske kriminalne grupe.

I Dulović kom se sudi za pomaganje u njegovom ubistvu ima kriminalnu prošlost. U Crnoj Gori je 2017. godine osuđen na dve i po godine zatvora zbog šverca droge. Dulovića je 2007. ispred splava „Blejvoč“ u Beogradu upucao Veljko Belivuk koji je tada radio kao šef obezbeđenja splava. Belivuk je na kraju osuđen samo za nanošenje teških telesnih povreda. Detalje o slučaju pročitajte ovde.

Comments are closed.