Nastavljeno suđenje za ubistva Bojovića i Vidakovića

Nastavljeno suđenje za ubistva Bojovića i Vidakovića

Ubijeni Nikola Bojović

Današnje suđenje za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića nastavljeno je ispitivanjem optuženog Miloša Vojnovića. Vojnović je ranije priznao da je ubio Vidakovića, a u maju je sa tužilaštvom potpisao sporazum o svedočenju.

Piše: Milica Vojinović

Vojnović se sporazumom obavezao da će na sudu ponoviti sve što je rekao tužilaštvu tokom istrage, a zauzvrat će biti osuđen na deset i po godina zatvora.

Suđenje je proteklo u raspravi između Vojnovića i okrivljenog Miloša Delibašića. Vojnović je ispričao da nije znao motive za ubistvo Vidakovića, ali da je to učinio po naređenju Delibašića verujući da su im životi u opasnosti. Delibašić je negirao da je naredio ubistvo i nastavio da ispituje Vojnovića pokušavajući da dokaže da u njegovom svedočenju postoje nelogičnosti.

Ukazao je na to da majica koju je nosio ubijeni Vidaković nije bila na pruge kako je Vojnović prethodno rekao, kao i da ga nije upucao spreda nego „kao kukavica s leđa“.

Majka Nikole Bojovića na suđenju
Suđenju je prisustvovala Anđelka Bojović, majka Luke i Nikole Bojovića. Ona je krajem jula uhapšena sa Lukinim bratom od strica Matijom Bojovićem u Nikšiću zbog sumnje da je pripremala ubistvo Ratka Koljenšića kao osvetu za Nikolino ubistvo. Anđelka je u međuvremenu puštena iz pritvora, a Matija je i dalje u pritvoru u Crnoj Gori.

Vojnović je odgovorio da ne može da se seti svega od te noći, kao i da se ne seća rado tog događaja.

Na osnovu onoga što je Vojnović ispričao nakon što je uhapšen, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv grupe na čijem je čelu bio ubijeni Slobodan Šaranović.

Na teret im se stavljaju ubistva Nikole Bojovića, brata kriminalca Luke Bojovića, Miloša Vidakovića i planiranje još četiri likvidacije.

Prema navodima optužnice, Šaranović je naredio ubistvo Nikole Bojovića jer je verovao da je za smrt njegovog brata Branislava odgovoran Luka Bojović.

Vojnović je ispričao da su nakon ubistva Bojovića u aprilu 2013. članovi Šaranovićeve grupe strahovali su od odmazde i stoga rešili da ubiju Bojovićeve bliske saradnike. Sa tim ciljem je, objasnio je Vojnović, i stigao u Budvu – da likvidira Luku Đurovića.

Tokom priprema likvidacije, prema njegovim rečima, došlo je do promene plana. Miloš Delibašić, koji je pod Šaranovićevom komandom vodio grupu, rekao je da treba da se ubije Miloš Vidaković. Vidaković je ubijen u julu 2013. u kafiću „Sejlor“ u Budvi.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića.

Pročitajte detalje o tome kako je funkcionisao Šaranovićev klan.

Comments are closed.