Narodni poslanik se pridružio napadu na KRIK

Narodni poslanik se pridružio napadu na KRIK

Vladimir Đukanović (foto: sns.org.rs)

Vladimir Đukanović, poslanik Srpske napredne stranke (SNS) i član Odbora za kulturu i informisanje, pridružio se na društvenim mrežama kampanji koju protiv KRIK-a i njegovog glavnog i odgovornog urednika Stevana Dojčinovića sprovodi tabloid „Informer“.

Piše: Bojana Pavlović

Đukanović je na Tviteru podržao urednika „Informera“ Dragana Vučićevića i poručio mu „da izdrži primitivne napade i harangu koju kreiraju NUNS i KRIK“ dodajući  da je „Dosta represije“.

Đukanović je na svom blogu objavio i tekstove u kojima iznosi niz uvreda na račun KRIK-a i njegovog urednika nazivajući ih između ostalog „samozvanom novinarskom elitom“, „Soroševim ekspoziturama“, uz tvrdnje da su „angažovani za nekog“ i da nisu nezavisni.

Uz „argumente“ već iznete u „Informeru“ – da se urednik KRIK-a „sastaje sa sumnjivim osobama“, „kači na kukice“ i „susreće sa predstavnicima francuske obaveštajne službe“ – Đukanović zaključuje da to nije nikakva hajka na Dojčinovića, već legitimna novinarska tema.

Redakcija KRIK-a osuđuje ovakvo istupanje narodnog poslanika i smatra da je podrškom Vučićeviću dokazao da iza hajke koju sprovodi „Informer“ stoji vladajuća politička stranka SNS.

Doniraj KRIK_300x140Napadi na Dojčinovića i KRIK počeli su u sredu gostovanjem Vučićevića u jutarnjem programu televizije Pink. Tada je Vučićević optužio Dojčinovića da je saradnik mafije i da se sprema da napravi haos u zemlji time što će napasti porodicu premijera Aleksandra Vučića.

Prilikom gostovanja, kao i narednih dana u listu „Informer“, Vučićević je izneo detalje o tome šta KRIK istražuje, šta je otkrio, kada je planirano objavljivanje priče, kao i radni naslov teksta. Urednik KRIK-a veruje da je ove informacije sakupila obaveštajna agencija, koja očigledno prati istraživačke novinare i nadzire njihov rad, a zatim ih dostavila uredniku „Informera“.

Više detalja o napadu na KRIK pročitajte ovde.

Podržite nas donacijama i pomozite da nastavimo da istražujemo. Ovi napadi nas neće zaustaviti! Kako da donirate KRIK i postanete prijatelj sajta, pogledajte na ovom linku.

4 Comments

 1. MILOŠ kaže:

  DA LI JE TO GOSPODIN ĐUKA MOLER KOJI JE U POLA NĆI „KREČIO“ KANCELARIJU U LUTRIJI SBIJE, DA BI OPRAVDAO NAČIN NA KOI JE IZNOŠEN NOVAC IZ LUTRIJE, BAŠ ONDA KADA JE NAMEŠTANO IZVLAČENJE VELIKIH IZNOSA NA LUTRIJI. POSLANIK- MOLER ĐUKA

 2. Mimi kaže:

  Jaoooo… Kako su osetljivi na reč „elita“! Ono čemu oni toliko žele da pipadaju, a nikad im se neće ostvariti. Niti će ikada „elitu“ privući sebi. #glupokratija #seljoberi

 3. Blagoje kaže:

  Primitivizacija Srbije dostiže svoj maksimum u borbi za glasove onih koji nemaju pojma šta se dešava.

 4. Milka kaže:

  Samo bih htela da pitam gospodina Vucicevica koliko ga placaju SNS i DB da pise i iZmislja ovakve stvari. Jedino on moze svasta da pise u INFORMERU i da ga niko ne osudjuje., a Zna se i Zasto jer je njihov covek. Zato svi treba da bojkotujemo i da niko ne kupuje odredjene novine , pa neka ih oni sami citaju, tj. ne treba obracati paznju na njih. Pa zar niste primetili draga gospodo da su se uplasili za predstojece izbore, jer su ih i penzioneri procitali.