Napadnut zamenik tužioca za organizovani kriminal

Napadnut zamenik tužioca za organizovani kriminal

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić napadnut je danas ispred zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, piše N1. Kako se navodi, do napada je došlo nakon konflikta u saobraćaju.

Piše: Milica Vojinović

Nepoznati napadač je, prema nezvaničnim informacijama, udario Ivanića rukom u glavu nakon sukoba u saobraćaju, navodi N1.

Napadač je vozio automobil „nisan“ kojim je nakon incidenta pobegao u nepoznatom pravcu, a tužilac je prevezen u Urgentni centar.

Policija traga za napadačem.

Ivanić je u Tužilaštvu za organizovani kriminal od 2007. godine, a dve godine kasnije izabran je za zamenika tužioca.

Vodi postupke protiv Darka Šarića za međunarodni šverc kokaina i pranje novca – u ova dva postupka podigao je osam optužnica.

Trenutno vodi i postupak protiv Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, optuženog za odavanje poverljivih informacija saradnicima Darka Šarića.

Ivanić je podigao optužnicu za šverc cigareta protiv Siniše Stojčića, brata nekadašnjeg zamenika ministra unutrašnjih poslova Radovana Stojičića Badže koji je ubijen 1997. godine. Na optužnici se našao i Mihalj Kertes, bivši direktor Uprave carina.

Vodio je i proces za šverc cigareta protiv biznismena Stanka Subotića koga je kasnije oslobodio Apelacioni sud.

Tokom suđenja Šariću i Subotiću, o Ivaniću su negativno pisali mediji koji su bliski ovoj dvojici optuženih. U medijima se tada pojavila i Ivanićeva fotografija iz MUP-ove službene baze nakon čega je reagovao Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić. Poverenik je u kontroli utvrdio da je neko iz Bezbednosno-informativne agencije pristupio bazi MUP-a neposredno pre objavljivanja Ivanićeve fotografije.

Comments are closed.