Muškarac likvidiran u Futogu

Muškarac likvidiran u Futogu

Foto: arhiva/KRIK

Tridesetsedmogodišnji muškarac ubijen je danas popodne u novosadskom naselju Futog. Mediji su objavili da je ubijen Đorđe Zafirović, za koga navode da je bivši zet Dragoslava Kosmajca.

Piše: Bojana Jovanović

U centru Futoga danas oko pet sati popodne upucan je tridesetsedmogodišnji muškarac. On je preminuo na mestu pucnjave, kako su za televiziju N1 rekli u Hitnoj pomoći.

Prema pisanju pojedinih medija, muškarac je ubijen dok je bio u automobilu „golf 6“, a oko sat vremena kasnije u novosadskom naselju Kamenjar pronađen je zapaljen „bmw“ za koji se pretpostavlja da je korišćen prilikom likvidacije.

Milorad Šušnjić, načelnik Policijske uprave u Novom Sadu, naveo je da policija intenzivno traga za ubicom.

„Odmah po saznanju da je počinjeno ubistvo, na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji su trenutno na terenu i obavljaju uviđaj“, naveo je Šušnjić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mediji su objavili da je ubijen Đorđe Zafirović, navodno bivši zet Dragoslava Kosmajca, odranije poznat policiji. Zafirović je, kako navode mediji, bio osuđivan zbog ubistva koje je izvršio 1995. godine u Nišu i dovođen u vezu sa drugim likvidacijama.

Ubistvo u Futogu je 28. kriminalna likvidacija od početka godine u Srbiji. Poslednje u nizu bilo je ubistvo Vladimira Popovića zvanog Pop, vlasnika beogradskog kazina „Havana“ kome se sudilo za iznudu i koji je bio blizak škaljarskom kriminalnom klanu i kriminalcu Luki Bojoviću.

Statistiku i detalje mafijaških ubistava koja su se dogodila u Srbiji i Crnoj Gori u poslednjih šest godina pogledajte u „Crnoj knjizi“ – bazi žrtava kriminalnih obračuna.

1 Comment

  1. Kosmajac kaže:

    Samo 28,malo je,bar 50 na pola godine