MUP: Uhapšene 53 osobe zbog krađa, prevara i ucena

MUP: Uhapšene 53 osobe zbog krađa, prevara i ucena

(foto: MUP)

????????????????????????????????????

Policija je u više odvojenih akcija širom Srbije tokom prethodnih dana uhapsila 53 osobe zbog krađa, prevara i ucena, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Protiv još 37 osoba podnete su krivične prijave, među kojima je i deset maloletnika.

Piše: Jelena Radivojević

Policija u Vranju uhapsila je muškarca i ženu zbog sumnje da su ucenjivali građane. Kako se sumnja, oni su ucenjivali ljude koji su se javljali na oglas koji je uhapšena objavila u časopisu „Treće oko“ u kom je navela da skida magiju. Nakon što bi se ljudi javili i podelili svoje probleme, ona ih je ucenjivala da će u javnost izneti nešto što je štetno po njihovu porodicu ukoliko joj ne uplate novac.

Sumnja se da je od klijenata zahtevala da joj uplate od 100.000 do 750.000 dinara, a muškarac je kasnije taj novac podizao u poštama u Bačkoj Palanci, piše u saopštenju MUP-a.

Pančevačka policija uhapsila je muškarca zbog sumnje da je iz čajne kuhinje dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Pančevu od žene ukrao novčanik sa dokumentima, novcem i karticama. Kada je jedna od medicinskih sestara pokušala da ga zaustavi na stepenicama, uhapšeni ju je odgurnuo, pa je ona pala i slomila ruku.

Dva osamnaestogodišnjaka uhapšena su u Prokuplju zbog sumnje da su izvršila razbojništvo. Sumnja se da su 13. novembra zajedno sa maloletnikom koji je imao fantomku na glavi ušli u prodavnicu i uz pretnju pištoljem od ranice uzeli pazar od 143.000 dinara.

Smederevska policija uhapsila je osamnaestogodišnjaka zbog sumnje da je odgovoran za tri krađe. Sumnjiči se da je obijao prodavnice i firme i iz njih odneo boce sa gasom, ukrasne lampione, bojler, tuš baterije, dve spoljne jedinice za klimu, kao i drugu robu i tako naneo štetu od 480.000 dinara.

Comments are closed.