MUP: U akciji „Aurora“ uhapšeno 270 osoba

MUP: U akciji „Aurora“ uhapšeno 270 osoba

Foto: MUP

U policijskoj akciji „Aurora“ u prethodna dva dana uhapšeno je 270 osoba zbog različitih krivičnih dela, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Zaplenjeno je oko 30 kilograma narkotika i veću količinu oružja.

Piše: Jelena Radivojević

Uhapšeni se, između ostalog, sumnjiče za proizvodnju, posedovanje i prodaju droge i oružja, falsifikovanje dokumenata, nasilje, zelenaštvo i maloletničku pornografiju.

Kod 46 osoba policija je pronašla oko 25 kilograma marihuane, 254 grama heroina, 720 grama kokaina, oko četiri kilograma amfetamina, 580 tableta ekstazija i 578 komada raznih tableta.

U saopštenju se navodi da je u Boru otkrivena laboratorija marihuane. Naime, u kući osumnjičenog policija je pronašla saksiju kanabisa i improvizovanu opremu za uzgajanje marihuane.

Policija je od 13 osoba zaplenila 68 pušaka od čega su tri automatske, 46 pištolja, pet revolvera, samostrel, ručna bomba, detonirajući štapin i 13,5 kilograma eksploziva u patronama, kilogram baruta, kao i 5.694 komada municije različitog kalibra.

Među uhapšenima su i dve osobe kod kojih su pronađeni hard diskovi na kojima se nalazi foto i video materijal nastao seksualnom eksploatacijom dece.

U toku akcije oduzeto je 234.120 dinara i 13.875 evra, a pronađeno je i 20 ukradenih vozila.

Policija je, po nalogu nadležnih tužilaštva, podnela i krivične prijave protiv 277 osoba.

1 Comment

  1. Mirko kaže:

    Ček, otkrili su laboratoriju sa jednom saksijom vutre? Pa dokle će više da hapse decu dok Šarić, Kosmajac, Dačić i Neša iz Beograda bleje na slobodi?