MUP: Sedam osoba uhapšeno zbog pranja novca

MUP: Sedam osoba uhapšeno zbog pranja novca

Foto: MUP

Sedam osoba uhapšeno je zbog sumnje da su izvršile više krivičnih dela čime su oštetile državni budžet za više od 32 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Oni se, između ostalog, sumnjiče za pranje novca i utaju poreza.

Piše: Bojana Jovanović

Policija sumnja da je direktor firme „Džervin“ iz Knjaževca, od januara 2016. do kraja 2018. uplaćivao novac na račun firme „Vega frut“, čiji su direktor i zaposlena novac potom na osnovu fiktivnih računa prebacivali na račun preduzetničke radnje „Frigo flora trans“, takođe iz Knjaževca.

Deo novca je, kako se sumnja, po osnovu fiktivnog otkupa poljoprivrednih proizvoda uplaćivan na račune poljoprivrednih gazdinstava ćiji su vlasnici podizali novac i u kešu ga vraćali direktorima firmi „Vega frut“ i „Džervin“. 

Na ovaj način osumnjičeni su izvršili više krivičnih dela, među kojima su pranje novca i utaja poreza, i oštetili državni budžet za više od 32 miliona dinara.

Uhapšeni su Dejan Dimić, direktor firme „Vega frut“ iz Knjaževca, jedna radnica ovog preduzeća, Slađan Nedeljković, direktor knjaževačkog ogranka firme „Džervin“ iz Novog Sada, Bratislav Stefanović, vlasnik „Frigo flora transa“ iz Knjaževca, dvojica vlasnika poljoprivrednih gazdinstava i faktički odgovorno lice „Vega fruta“.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Comments are closed.