Mlađan Mićić Pacov u pritvoru zbog nasilja u porodici

Mlađan Mićić Pacov u pritvoru zbog nasilja u porodici

Bivši pripadnik zemunskog klana Mlađan Mićić zvani Pacov od juče je u pritvoru zatvora u Zabeli zbog nasilja u porodici. Ovo je drugi put u dva meseca da je Mićić iza rešetaka.

Piše: Nataša Marković

Mićiću je određen pritvor zbog nasilja u porodici, potvrđeno je novinarima KRIK-a iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. On je pre nešto više od mesec dana uhapšen u policijskoj akciji „Ares“ zbog posedovanja oružja.

 Saradnik „zemunaca“

Požarevljanin Mićić je uhapšen u akciji „Sablja“ kao član zemunskog klana, a četiri meseca kasnije protiv njega je podignuta optužnica zbog trgovine drogom.

Optužen je da je od 1997. do 2002. godine organizovao grupu koja se bavila međunarodnim švercom heroina i kokaina. Jedan od dobavljača Mićićeve grupe bio je pokojni Dušan Spasojević Šiptar, vođa zemunskog klana, od njega je Mićić nabavio najmanje dva kilograma kokaina.

Mićić je organizovao mrežu dilera koji su po njegovim instrukcijama drogu preuzimali i skladištili na benzinskim pumpama i naplatnim rampama na autoputu, a potom je raznosili, mešali i dalje prosleđivali prodavcima.

Osim u rodnom Požarevcu i Jagodini, Mićić i članovi njegove grupe drogu su švercovali i van granica tadašnje Jugoslavije – preko mreže posrednika Mićić je drogu isporučivao i saradnicima u Austriji i Švajcarskoj.

Na ovaj način Mićić je zaradio najmanje 275.000 evra

Mićić je delimično priznao da je organizovao grupu zbog čega je osuđen na deset godina zatvora. Tokom odsluženja kazne često je izlazio iz zatvora na vikend i nastavio da se bavi kriminalom. Uhapšen je u julu 2012. tokom jednog takvog izlaska kada je kod njega pronađena veća količina oružja.

Comments are closed.