Među uhapšenim Koluvijinim saradnicima pripadnici MUP-a i BIA-e

Među uhapšenim Koluvijinim saradnicima pripadnici MUP-a i BIA-e

Plantaža marihuane i Koluvijina lažna legitimacija (foto: MUP)

Sedam osoba uhapšeno je danas zbog sumnje da su bili deo grupe Predraga Koluvije, ranije optuženog da je na svojoj plantaži u Staroj Pazovi gajio marihuanu. Među uhapšenima su pripadnici obaveštajne agencije BIA i policije, saznaje KRIK.

Piše: Sara Smolović

Sedam osoba je danas uhapšeno, a za jednom se traga, zbog sumnje da su bili deo kriminalne grupe Predraga Koluvije koji je ranije optužen da je na imanju svoje kompanije „Jovanjica” gajio marihuanu. U današnjem saopštenju Tužilaštva za oranizovani kriminal nisu navedena imena uhapšenih, ali se navodi da su u pitanju „pripadnici državnih organa”, kao i da se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje dokumenata. 

Kako KRIK saznaje, među uhapšenima su pripadnici obaveštajne agencije BIA i policije.

Ovo nije iznenađujuće s obzirom da se još od Koluvijinog hapšenja, u novembru prošle godine, sumnjalo da je imao jake veze u državnim strukturama.

Podsećamo, Koluvija je uhapšen kada je policija zaustavila njegov „audi a8” i pronašla falsifikovanu policijsku legitimaciju, a zatim na plantažama Jovanjice” gotovo četiri tone marihuane. Osim Koluvije, tada je uhapšeno i osam njegovih saradnika.

Optužnica koju je protiv Koluvije i saradnika podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrđena je 10. juna u Višem sudu u Beogradu i suđenje će verovatno početi na jesen. 

Posete funkcionera „Jovanjici”

Poljoprivredno gazdinstvo ,,Jovanjica” se zvanično bavilo proizvodnjom organske hrane, a pripadnici aktuelne vlasti posećivali su Koluvijina imanja što mu je pomoglo da izgradi brend.

„Jovanjicu” su 2015. posećivali tadašnji ministar za rad Aleksandar Vulin i sadašnji direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić, 2016. tadašnji direktor „Koridora Srbije” Zoran Babić, a uz Koluviju često je mogao da se vidi i član gradskog veća Grada Beograda Dragomir Petronijević.

Više o ovim posetama Koluvijinom imanju pročitajte u posebnoj vesti

3 Comments

  1. Milos kaže:

    Pa kako bi inace to radio ako mu ne pomaze drzava i to sa nsjviseg vrha bezbednosti,,i na kraju oni ce se izvuci,,a klince ove sto hvstaju sa po jednu dve biljke zasadjene salju ih u zatvor na 3 do 4 godine ,,sramota!!!!

  2. BRKOOO kaže:

    PA SVAKI TAKO VECI BIZNIS JE NEKO IZ VRHA VLASTI UMESANNNN TO SU PRICE TA DECU A DOCE SVE NA SVOJE MESTO BEZ BRIGE ITO VRLO BRZO NE SAMO ZA OVO NEGO ZA SVE OD 90 GODINA…

  3. Cvele kaže:

    Što se ne oglašavaju javni mediji sa nacionalnom frekvencijom i RTS? Šta je sa ministom Policije,radili On? Nema ga ni na proslavi.Zno se oglasiti na medijima kako su sposobni i kad se uhvate i uhapsi lice sa par grama i to je OK.Možemo li mi sitni saznati odkud mu policiska legtimacija i značka,a pogodovo rotacija i blinkeri.Tu meni nešto smrdi na veliko.Šta je sa Andrejom?Možda,možda sve zna i može pomoći i istražnim organima i sudijama.Predraže gde su tu milioni i miliomi evi od trgovine i gde su se završili?U čijim su džepovima?Propevaj sad slobodno.Sad se na ovo moraju hitno oglasiti najviši državni organi i ministi HITN-HITNO!