Manojlović: Redakcija KRIK-a osuđena jer je radila svoj posao

Manojlović: Redakcija KRIK-a osuđena jer je radila svoj posao

Tatjana Manojlović (foto: DS)

„Redakcija KRIK-a osuđena je jer je radila svoj posao. Šta je sledeće? Da sudovi, voljom moćnika, osuđuju lekare jer leče, glumce jer glume, majstore jer popravljaju?“, navela je Tatjana Manojlović, potpredsednica Demokratske stranke, komentarišući presudu kojom je KRIK osuđen jer je objavio činjenice sa suđenja, a u kojima se pominje aktuelni ministar policije Bratislav Gašić.

Piše: Bojana Jovanović

„Ovo je zastrašujuće i opominjuće za sve novinare koji izveštavaju sa raznih događaja i dodatno će negativno uticati na stepen medijskih sloboda u Srbiji“, navela je Manojlović.

Ona je istakla i da je aktuelna vlast netolerantna na istinu koja razobličava njihova nepočinstva, te da ne preza od toga da vrši pritisak na pravosuđe.

„Novinari i slobodno novinarstvo neretko su ti koji plaćaju cenu, a mrak u koji kao društvo tonemo, sve je tamniji“, zaključila je.

Sudija Nataša Petričević Milisavljević osudila je KRIK jer je objavio vest sa suđenja kriminalnoj grupi Zorana Jotića Jotke u kojoj je preneo ono što se dešavalo u sudnici – citirao prisluškivani razgovor članova kriminalne grupe u kome se čulo da je direktor BIA-e Bratislav Gašić kod Jotića „na kazanu“.

Presuda je doneta po Gašićevoj tužbi za povredu časti i ugleda, nakon samo dva održana ročišta. Gašić je u sudnici odbio da kaže li je ikada bio u Jotićevom društvu i u kontaktu sa njegovim saradnicima, kao i da li je veče pred Jotićevo hapšenje bio u istom restoranu u kome je bio i poznati kriminalac. Dosta pitanja koja mu je postavio urednik KRIK-a sudija je zabranila.

Tokom postupka sudija je odbila predlog KRIK-a da se kao dokaz pribave audio-snimci prisluškivanih telefonskih razgovora koji su puštani na suđenju Jotiću, a koje je KRIK citirao u vesti, kao i transkript sa tog suđenja.

KRIK je juče otkrio da je suprug sudije Petričević Milisavljević dugogodišnji prijatelj istaknutog člana Srpske napredne stranke (SNS) i novog ministra rada Nikole Selakovića.

Comments are closed.