Mali: Nisam se raspitivao o rušenju u Savamali

Mali: Nisam se raspitivao o rušenju u Savamali

Srušeni objekti u Savamali (foto: B. Jovanović)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se nije raspitivao o rušenju privatnih objekata u Savamali. On je rekao da je na tom terenu predviđena izgradnja „Beograda na vodi“, ali da rušenje nisu obavili gradski organi.

Piše: Bojana Pavlović

Mali je novinarima u Skupštini grada rekao da nema saznanja o tome ko je u noći 25. aprila rušio zgrade u privatnom vlasništvu u Hercegovačkoj ulici.

Doniraj KRIK_300x140„Nisam se raspitivao s obzirom da se ne mešam u rad nadležnih organa, dakle ljudi koji se bave time. Ono što je meni važno, ja sam to već nekoliko puta i rekao, niti grad Beograd, niti bilo koja institucija grada Beograda nije u tome učestvovala i to je ono za šta sam ja odgovoran. Dakle, da kontrolišem njihov rad, a ovo ostalo prepuštam onima čiji je to posao“, rekao je Mali.

On je rekao i da je površina na kojoj su se nalazili srušeni objekti predviđena za izgradnju „Beograda na vodi“.

„Sve do Gazele i do Brankovog mosta je u okviru plana Beograd na vodi“, podseća gradonačelnik.

O događajima u Savamali javnost je saznala od Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića kome su se obratili građani. Tri bagera bespravno su srušila objekte u vlasništvu firmi „Iskra“ i „Transport peroni“, kao i restoran „Savski ekspres“. Osobe sa fantomkama preko lica vezali su čuvara firme „Iskra“ i oduzeli mu mobilni telefon.

Slično se dogodilo i slučajnim prolaznicima koje su maskirani muškarci zadržali, a neke su i legitimisali. Iste noći po istom scenariju, srušeni su i objekti ispod Gazele. Vlasnici porušenih objekata u više navrata su tokom noći tražili od policije da izađe na teren, ali su oni to odbili uz obražloženje da je to u nadležnosti Komunalne policije.

Do danas nema odgovora o tome ko po noći ruši privatno vlasništvo u glavnom gradu, zaustavlja i legitimiše građane.

Gradonačelnik je istakao da se oseća apsolutno bezbedno s obzirom da niko još nije ni utvrdio šta se te noći dogodilo u Savamali.

„Kada nadležni organi utvrde šta se tamo desilo, onda ćemo znati da li smo bezbedni ili nismo“.

On je dodao da nadležni organi rade svoj posao i da u rušenju objekata nije učestvovala nijedna institucija grada.

KRIK je prošle nedelje objavio snimke rušenja koje možete pogledati ovde.

1 Comment

  1. Zvonimir kaže:

    Nije bilo ni potrebno da se rasipuje, bio je blagovremeno obavešten o uspešno izvršenom poslu i isplatio je dogovorenu nagradu izvršiocima iz Energoprojekta.