Mali Ali Tehničar

Mali Ali Tehničar

Tekst preuzet sa sajta dnevnog lista Danas.

Stvarno, kad bolje razmisliš – u Beogradu uopšte nema afera. Osim one za uplatnice Infostana. I dobro, osim ono kad je pregradio biciklističku stazu od Dorćola do Ade

Piše: Dragoljub Petrović

Ako Siniša Mali zbog intenzivnog druženja sa arapskim investitorima jednog dana odluči da postane Arapin, što je njegovo ljudsko pravo, garantovano će svom prezimenu dodati neko prezime na Al/Ali. I kao što je Kasijus Klej postao Muhamed Ali, a Bobi Dikson Ali Muhamed, tako će gradonačelnik Beograda najverovatnije postati Siniša Mali Ali Tehničar.

U istom slučaju premijeru će biti najlakše – on će prostim „spejsom“ postati Al Eksandar Vučić.

Tehnike koje koristi Siniša Mali Ali Tehničar da bi se iskobeljao iz impresivne kolekcije raritetnih afera, svele su se na njegovu izjavu: Napadaju mene, a „gađaju“ Vučića.

U pitanju je dobro poznata tehnika koju nisu ukapirali jedino Bosanci, pošto oni letos nisu gađali nikoga oko Vučića, već direktno Vučića.

– Drugovi Bosanci, sledeći put gađajte ove oko Vučića, to vam je bolje. Šaraj malo, brate – objasniće im neki predavač iz Srbije na kursu istraživačkog novinarstva i kamenovanja.

I kada je objavljen snimak Dačića i Miše Banane, prestižni tabloid za naprednjake svih uzrasta štampao je naslov: Dačićevim snimcima gađaju Vučića! I Andrej je rekao da napadajući njega gađaju Vučića, što je i logično, jer se i on preziva isto.

Sve u svemu, tehnika u narodu poznata kao: „Kupus gleda, meso vadi“, ubuduće se zvati: „Vučića gleda, Malog vadi“.

Siniša Mali Ali Tehničar od svega jedino je prekjuče priznao da ima „pravni tim u Bugarskoj“, što ukazuje da možda nema 24 stana, ali ima najmanje 24 advokata u Bugarskoj, jer je pravni tim uvek veći od fudbalskog.

– Da li postoji bilo koja afera koja prati rad gradske uprave od kada sam ja gradonačelnik? – nastavio je retoričkim pitanjem Siniša Mali Ali Tehničar preksinoć u Beogradskoj hronici, koja, ako u njoj često bude gostovao, možda bude preimenovana u Beogradska crna hronika.

Stvarno, kad bolje razmisliš – u Beogradu uopšte nema afera. Osim one za uplatnice Infostana. I dobro, osim ono kad je pregradio biciklističku stazu od Dorćola do Ade. I dobro, okej, ima i ono kad je od štanda za promociju Beograda na vodi napravio privatni kafić koji besplatno obezbeđuje komunalna policija.

A onda oko privatnog kafića koji besplatno obezbeđuje komunalna policija napravio oglednu Savsku promenadu, na kojoj je renovirao biciklističku stazu, ali zaboravio da napravi malo veću stazu za pešake, pa biciklističkom stazom šetaju pešaci, a stazicom za pešake ih zaobilaze biciklisti. Originalno!

U redu, bila je i ona aferica sa banderom na stazi za slepe. Jao da, bila je i ona kad su sa Beogradskog karnevala brodova pripadnici Rečne policije uz asistenciju Jugoslovenske ratne mornarice i američke Šeste flote udaljili džinovsku patku karnevalske grupe „Ne davimo Beograd“. I kada je od Studija B napravio medijsku kuću u kojoj vam „Beograde, dobro jutro“, umesto Duška Radovića, svakodnevno poželi Aleksandar Vučić. I to više puta tokom praskozorja, jutra, prepodneva, popodneva, večeri i noći.

Ali neka Siniša Mali Ali Tehničar sve ovo ne shvati lično. U poverenju: gađamo Vučića!

2 Comments

  1. mara kaže:

    Vala svaka ti je na mestu

  2. AntiSNSBot kaže:

    Svaka ti je kao u Njegosa!