KRIK: Vučićević da kaže kako zna šta istražujemo

KRIK: Vučićević da kaže kako zna šta istražujemo

Dragan Vučićević

Dragan Vučićević, urednik provladinog tabloida „Informer“, još jednom je lažno optužio i napao Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i glavnog urednika Stevana Dojčinovića.

Urednika Dojčinovića optužio je da radi za kriminalce i druge nedefinisane centre moći koji žele da izazovu „haos u Srbiji“ i uruše premijera.

Vučićević je, međutim, izneo i detalje o tome šta KRIK trenutno istražuje, a uredniku KRIK-a nije želeo da odgovori odakle mu te informacije. Postavlja se pitanje ko tako pažljivo nadzire rad KRIK-a, pa zna detalje neobjavljenih priča. 

Doniraj KRIK_300x140Na čelu KRIK-a, te istraživačke novinarske organizacije je jedan čovek koji se lažno predstavlja kao novinar“, optužio je Vučićević u jutarnjem programu televizije Pink.

On se zove Stevan Dojčinović, on sve svoje informacije dobija od mafijaša i kriminalaca. Ali iza toga stoje mnogo moćniji centri moći. Sve te informacije protiv Vučića dolaze iz Sarajeva, od čoveka koji se zove Dru Salivan. Kažu obavešteni ljudi da radi za strane zapadne obaveštajne službe. Te informacije treba da naprave situaciju haosa i da dokažu da je Vučić kriminalac i da ima nešto što nema. Dakle, napašće mu porodicu tvrdeći da njegov otac i njegova majka i njegov brat imaju nesrazmerno veliku imovinu. Oni su u stvari hajkači. Šta je njihov cilj? Njima uopšte nisu bitne činjenice.“, rekao je Vučićević.

KRIK svaki svoj istraživački tekst potkrepi zvaničnim dokumentima državnih institucija. U okviru istraživanja imovine političara, koje je KRIK najavio pre deset dana, istražujemo i imovinu članova porodice (povezanih lica) ključnih državnih funkcionera, uključujući i premijera. To je legitimna tema za svakog novinara u svetu. Istraživanje se delom finansira i donacijama građana.

Na sve lažne optužbe Dragana Vučićevića i „Informera“ odgovorićemo adekvatno – tužbom.

KRIK se od osnivanja nalazi na udaru „Informera“ – do sada su nas napadali nakon objavljivanja priča, a ovog puta to čine unapred. Hronologiju napada na KRIK možete pogledati na ovom linku.

Redakcija KRIK-a

 

4 Comments

 1. Joe kaže:

  Budala si ako odes u Kinu:)

 2. gavran kaže:

  Predlažem da se ispita pročlost gosp. Vučićevića.Ko ga danas plaća za stvaranje info-haosa i panike i neverovatno agresivan nastup kada neko komentariše njegovog ljubljenog premijera.

 3. DJovan kaže:

  Prvi put sam kod Vas I obradovao sam se; evo nezavisnog PORTALA, koji nece cenzurisati argumentovane tekstove , kao „Nezavisni Informer, koji je uveo cenzuru na sve sto moze da bude povezano sa njegovim DJV ljubljenim likom AL. VUCICEM, ali imate jedan nedostatak vazan, sto ne dozvoljavate posetiocima da „GLASAJU“, za to I imate mali broj posetioca, a mozda vam je, opet, to namera? POZDRAV!

 4. DJovan kaže:

  DJV ARGUMENTI : ( pokusavam po drugi put, ili da se uverim da ne radim ispravno, ili mozda I kod vas ne prolazi ovakav komentar, kao u Informer Portalu, o kome je ovde rec ) Nije mi namera da demantujem vlasnika INFORMERA, da je njegova svaka izjava ili optuzba zasnovana na argumentima, to ce on sam demantovati cenzurom ovog teksta, kao I svih mojih 70% tekstova, koji na ovom PORTALU nemaju prolaz, a samo za to sto su pisani cistim argumentima, a vecina se odnosi na glavnog i odgovornog coveka u nasoj SRBIJI ALEKSANDRA VUCICA,ili PREMIJERA. Na njegova obecanja na kojima je dobio nevidjenu pobedu 2012 god. u kojoj sam i ja ucestvovao sa verom od 101%, ako se tako moze reci, a sada ti argumenti od Septembra 2015. god. nemaju nikakvu sansu da se pojave na ovom Portalu, kada ovaj PORTAL tj. njegov vlasnik iz ko zna kojeg razloga pocinje kao zaljubljena siparica da odbija svaku istinu, koja VUCICA demantuje, pa mu (DJV ) porucujem da samo jedno obecanje iz tog cestitog vremera, Vucicevo, objavi u svom listu, a koje je on ispunio. Ja ionako da nabrojim bilo koliko, nece biti pusteni na ovom mestu, ali hoce na drugome, pa je to jos jedan dokaz da DJV to ne cini da bi sprecio istini, vec da bi pokazao nenormalnu zaljubljenost u lik, a o delima, ako govorimo Dragane J Vucicevicu, onda moramo uzeti u obzir i odgovornost, za ne ucinjeno, a toga je previse, ti opisi ucinjena obecana DELA. A sto se tice istine, ona najteza pada onome ko je ne voli!