Karapandžić nije doveden iz pritvora, suđenje za demoliranje „Komiteta“ odloženo

Karapandžić nije doveden iz pritvora, suđenje za demoliranje „Komiteta“ odloženo

Optuženi ispred sudnice (foto: M. Ćakić/KRIK)

Suđenje jedanaestorici optuženih da su 2018. godine demolirali beogradski noćni klub „Komitet“ odoloženo je danas jer Boris Karapandžić, jedan od optuženih, nije doveden iz pritvora. Karapandžić je u pritvoru od početka februara kada je uhapšen kao član kriminalne grupe „Principi“ koju je predvodio Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja.

Piše: Jelena Radivojević

Sudija Snežana Ivković odložila je današnje suđenje grupi optuženih momaka za demoliranje noćnog kluba „Komitet“ u Beton hali u Beogradu jer joj je javljeno da iz pritvora nije doveden optuženi Boris Karapandžić.

„Poslali smo dopis, nisu nam ga doveli, verovatno su zagubili dopis“, rekla je sudija Ivković i odredila novi datum suđenja krajem aprila.

Optuženi Inel Čantrić takođe se nije danas pojavio na suđenju, a njegov advokat Nikola Ristović rekao je da se Čantrić, koliko zna, nalazi u zatvoru u Kragujevcu.

Advokati su zatražili da se iz dokaza izbaci DNK veštačenje koje je urađeno po naredbi tužilaštva objašnjavajući da je tužilaštvo zakasnilo sa izdavanjem ove naredbe.

Sudija Ivković će naknadno odlučiti o ovom zahtevu.

Suđenje je počelo u decembru 2018. godine, dva meseca nakon što su momci maskirani kapuljačama i fantomkama i naoružani palicama i flašama, upali u noćni klub „Komitet“ u Beton hali u Beogradu. Lomili su stolove i stolice i udarali goste, tvrdi tužilaštvo. Ubrzo nakon ovog incidenta novinari KRIK-a došli su do snimka sa sigurnosne kamere koji prikazuje tridesetak osoba kako prilaze ulazu u „Komitet“.

Na optuženičkoj klupi su se našli Aleksandar Vidojević Aca Rošavi i Boris Karapandžić

Nekoliko meseci pre napada na „Komitet“, njih dvojica su bili na svetskom prvenstvu u fudbalu i fotografisani su kako navijaju zajedno sa sinom predsednika Srbije Danilom Vučićem. Vidojević i Vučić nastavili da se druže, a predsednik nikada nije objasnio zašto njegov sin provodi vreme u društvu osobe koju je srpska policija označila kao pripadnika kavačkog klana.

Naime, Karapandžić i Vidojević bili su članovi ekipe „Janjičari“ koju je predvodio kriminalac Aleksandar Stanković Sale Mutavi. Ekipu je nakon ubistva Stankovića u oktobru 2016. godine preuzeo Veljko Belivuk, a u javnosti su postali poznati kao „Principi“. 

Belivuk je početkom februara uhapšen i sumnjiči se da je bio vođa grupe koja je odgovorna za tri ubistva, otmice, prodaju droge i pranje novca, piše u naredbi o pokretanju istrage koju je ranije objavio KRIK. Novinari KRIK-a ranije su otkrili da je policija Belivuka i njegove saradnike označila kao članove kavačkog klana, koji je godinama u sukobu sa škaljarskim, a više o tome pročitajte ovde.

Tada je kao član Belivukove grupe uhapšen i Karapandžić. On je ranije osuđivan zbog prodaje droge, a sa Belivukom je učestvovao u rasturanju kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Aleksandra Vavića i zbog toga je bio osuđen na tri godine zatvora. Napad na „Holivud“ dogodio se dok je na tribini među navijačkim grupama Partizana vladala borba za prevlast, a Vavić je bio na suparničkoj strani.

Pročitajte sve vesti sa suđenja.

Detalji istrage o Belivuku

Comments are closed.