Južne vesti: Krik za KRIK

Južne vesti: Krik za KRIK

Portal Južne vesti preneo je priču Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK o vezama ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zemunskim klanom smatrajući da je reč o temi od velike važnosti, koja je cenzurisana u nacionalnim medijima.

Izvor: Južne vesti

Ni punih nedelju dana nakon što je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK otkrila i javnosti predočila veze ministra Lončara sa zemunskim klanom, nijedan nacionalni medij nije objavio saznanja do kojih su posle višemesečnog istraživanja došli novinari Stevan Dojčinović i Pavle Petrović.

pomozite-KRIKIako je reč o novinarima koji su samo u poslednje dve godine dobili neke od najvećih evropskih i svetskih nagrada za istraživačko novinarstvo, a uz tekst objavili i dokumentaciju kojom su potkrepili svoja saznanja, njihova priča se i dalje može pročitati u celosti samo na sajtu krik.rs.

Nasuprot „ćutanju“ o dokazima koje je objavio KRIK, brojni tabloidi i provladini mediji su dali predstavnicima vlasti prostor da vređaju i kleveću novinare, povezujući ih sa mafijom i stranim obaveštajnim službama, kršeći pritom i najosnovnija pravila novinarske profesije.

Smatrajući da je reč o temi od ogromnog značaja za sve građane, koja je u nacionalnim medijima cenzurisana, redakcija Južnih vesti u znak podrške kolegama iz KRIK-a na svom sajtu prenela je njihov tekst.

 

1 Comment

  1. Miki kaže:

    Priča se da će ubuduće gradski činovnici raditi sa fantomkama, zbog efikasnosti rada. To što su fantomski činovnici uradili u Savamali prevazilazi sve poznate učinke bez fantomki. I zato su fantomke naša budućnost, čast i čest.