Jovičić optužen da je kao predsednik opštine omogućio nelegalnu gradnju na Paliluli

Jovičić optužen da je kao predsednik opštine omogućio nelegalnu gradnju na Paliluli

Aleksandar Jovičić (foto: društvene mreže)

Aleksandar Jovičić, bivši predsednik beogradske opštine Palilula i član predsedništva SNS-a, optužen je zbog trgovine uticajem, saopštilo je danas Više tužilaštvo u Beogradu. Osim Jovičića, optuženo je još deset ljudi jer su zajedno sa njim omogućili nelegalnu gradnju na teritoriji opštine Palilula.

Piše: Jelena Radivojević

Optužnica protiv Jovičića i njegovih saradnika trenutno je na proveri u Višem sudu u Beogradu koji može da je potvrdi ili da je vrati tužilaštvu na dopunu.

Jovičićeva advokatica Zora Dobričanin Nikodinović rekla je za KRIK da ona i kolege i dalje nisu dobile rešenje o završetku istrage.

Jovičić se u istrazi sumnjičio da je od jula 2016. do novembra 2018. godine uticao na zaposlenog u Gradskoj opštini Palilula, a on dalje na građevinske inspektore, da na teritoriji ove opštine omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole.

Inspektori su onda štitili nezakonite objekte od rušenja i falsifikovali dokumentaciju, tvrdila je policija. Jovičić je osumnjičen da je od građevinskih investitora uzeo gotovo 29 miliona dinara, odnosno više od 245 hiljada evra.

Jovičićevi saradnici su takođe optuženi za trgovinu uticajem, a osam osumnjičenih je već potpisalo sporazum o priznanju sa tužilaštvom zbog falsifikovanja dokumentacije, zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, navedeno je u tužilaštvu. Ove sporazume još nije potvrdio Viši sud u Beogradu.

Jovičić je u istrazi negirao optužbe, a mesec dana nakon hapšenja prebačen je iz zatvorskog u kućni pritvor.

Ubrzo nakon hapšenja podneo je ostavku na mesto predsednika opštine.

Comments are closed.