Doskorašnji predsednik opštine Palilula ostaje u pritvoru

Doskorašnji predsednik opštine Palilula ostaje u pritvoru

Aleksandar Jovičić (foto: facebook Gradske opštine Palilula)

Aleksandru Jovičiću, odnedavno bivšem predsedniku beogradske opštine Palilula i članu predsedništva Srpske napredne stranke, produžen je pritvor do 30 dana, saopštio je danas Viši sud u Beogradu. Jovičić je uhapšen početkom juna i sumnjiči se da je sa saradnicima omogućio nelegalnu gradnju i za to od investitora uzeo više od 245 hiljada evra.

Piše: Jelena Radivojević

Jovičiću i njegovom saradniku iz opštinske građevinske inspekcije pritvor je produžen zbog bojazni da bi na slobodi uticali na svedoke i ometali istragu ali i jer su sudije Višeg suda u Beogradu procenile da bi na slobodi nastavili da krše zakon.

Jovičić se sumnjiči da je od jula 2016. do novembra 2018. godine uticao na to da se na teritoriji opštine na čijem je bio čelu omogući nelegalna gradnja.

Sumnja se da je za to od investitora uzeo gotovo 29 miliona dinara, odnosno više od 245 hiljada evra. Više pročitajte ovde.

Na saslušanju kod tužioca on je negirao optužbe, rekla je tada za KRIK njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović. 

Jovičić je član predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), a na čelu opštine Palilula je bio od 2016. godine. Jovičić je ove nedelje podneo ostavku na funkciju predsednika opštine navodeći da je svestan da njegov ostanak na ovom mestu može da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje opštine. Njegove funkcije u Srpskoj naprednoj stranci suspendovane su zbog istrage, rečeno je za KRIK iz stranke.

Comments are closed.