Jovanović: Lončar da podnese ostavku

Jovanović: Lončar da podnese ostavku

Čedomir Jovanović (foto: ldp.rs)

Čedomir Jovanović (foto: ldp.rs)

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da bi ministar zdravlja Zlatibor Lončar trebalo da podnese ostavku zbog fotografije sa Dušanom Spasojevićem, vođom zemunskog klana, kao i one na kojoj je uslikan u sedištu ove grupe u Šilerovoj ulici.

Piše: Bojana Pavlović

„Nezamislivo je da Vučić podiže spomenik Đinđiću, a da pored njega stoji Lončar“, rekao je Jovanović danas na konferenciji za novinare.

On je dodao da sama činjenica da je neko na fotografiji ne znači da je kriv, ali da društvo u kom je povlači određeni teret.

Jovanović, za koga su članovi grupe tokom suđenja posvedočili da je takođe posećivao Šilerovu ulicu, nije mogao da prepozna ambijent u kome su fotografije nastale.

On je rekao da je bio u zgradi u Šilerovoj ulici 2001. godine u vreme pobune Jedinice za specijalne operacije.

„Ona nije bila završena i tamo nisam nikog drugog sretao osim tog polusveta sa trenerkama navučenim do ramena“, rekao je on.

O posetama Šilerovoj Jovanović je govorio i u aprilu 2005. na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića kada je naveo da se u tamo sretao sa Miloradom Ulemekom Legijom tokom pregovora u vezi sa pobunom JSO.

„Tamo sam otišao na poziv Ulemeka… To je bila kuća u kojoj su bila pogašena svetla u kojoj niko nije stanovao“, ispričao je Jovanović 2005.

Velimir ilić je pre nekoliko dana izneo u javnost fotografiju ministra Zlatibora Lončara kako grli vođu zemunskog klana Dušana Spasojevića i drugu na kojoj je Lončar sa bivšim fudbalerima Partizana, a slikana je u Spasojevićevoj kući u Šilerovoj ulici, sedištu ove grupe.

Lončar je juče rekao da su fotografije nastale nakon što je operisao Spasojevićevog oca.

„Posle operacije koja je bila uspešna, otac njegov je izašao, bio je kod njega kući, pozvao me je da mi se zahvali i hteo da me upozna sa tada najmoćnijim političarem iz vlasti. Otišao sam, upoznao sam se sa čovekom, on je insistirao i da se slikamo“, ispričao.

Lončar nije rekao o kom je političaru reč, kao što je izbegao da da precizan odgovor gde je fotografija nastala.

„Ovo što je slikano, to je blizu njihove kuće. Da li se to zove Šilerova ili ne… Tu su bili izloženi automobili, motori, neki bilijar, kafić u koji je mogao svako da uđe. Nije to kuća, to je tržni centar koji je tu bio u blizini. Tu su svi bili. Tu je bilo više prostorija.“

Detalji na fotografiji, međutim, govore suprotno. U levom uglu fotografije vide se šare na pločicama bazena koje su iste kao one sa slika nastalih u vreme kada je država rušila vilu 2003. godine. Na njoj se vide i beli svodovi sa stubovima poput onih iz sedišta zemunskog klana.

Lončara nije objasnio ni druge pojedinosti koje ga dovode u vezu sa zemunskim klanom.

KRIK je prošle godine otkrio da je Lončar kupio stan od Jelene Kalinić, supruge najbrutalnijeg ubice zemunskog klana Sretka Kalinića. Ugovor o kupovini potpisan je 2002. godine, deset dana nakon smrti crnogorskog mafijaša za čije ubistvo su Lončara optužili svedoci saradnici sa suđenja zemunskom klanu.

Svedoci su ispričali i da je Lončar često dolazio u vilu u Šilerovoj i činio usluge za zemunski klan, te da ga je Spasojević nagradio ovim stanom. Detalje pročitajte u posebnoj priči.

Pročitajte sve vesti o Zlatiboru Lončaru

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo veze predstavnika države i organizovanog kriminala

1 Comment

  1. ja kaže:

    sova vrabcu rekla glavonjo…a joooj