Jotić navodno sumnjao da iza ubistva Ždrokinca stoji Zvonko Veselinović

Jotić navodno sumnjao da iza ubistva Ždrokinca stoji Zvonko Veselinović

U prisluškivanim razgovorima koje je predložila odbrana kriminalca Zorana Jotića i drugih optuženih za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca, a koji su pušteni na današnjem suđenju, čulo se kako Jotić i njegov prijatelj pričaju o tome da iza likvidacije možda stoji kontroverzni biznismen sa severa Kosova Zvonko Veselinović. 

Piše: Milica Vojinović

Jotić i njegov prijatelj Igor Gajić, čuje se u prisluškivanim razgovorima koje je policija snimila u ozvučenom automobilu sredinom 2018, razgovaraju o nekome ko je pobegao i za koga sumnjaju da se krije na Kosovu.

„Zvonko i ovi ga čuvaju“, govori Jotić.

On je danas u sudnici objasnio da su u razgovoru mislili na Stefana Radulca, optuženog za ubistvo Ždrokinca i njegovog sina Vojina. Kako kaže Jotić, sumnjali su da ga krije ekipa Zvonka Veselinovića, ozloglašenog biznismena sa severa Kosova, kao i da je on ubistvom Ždrokinca hteo da se osveti za likvidaciju Gorana Obradovića Suše, kriminalca iz Kruševca ubijenog 2014. 

„Zvonko Veselinović i Suša su bili venčani kumovi. Zvonko je bio na sahrani Suše. Svi su pričali da ga je Ždrokinac ubio“, objašnjavao je danas Jotić sudiji.

On se osvrnuo i na deo danas puštenog razgovora u kome Gajića pita za muškarca za kog „misle da je zviznuo Ždrokinca“ ističući da to pokazuje da je nevin i da nema veze sa ubistvom Stankovića, s obzirom da se u razgovorima čuje da sumnjaju na nekog drugog.

„Pa čekajte, zar to jasno ne pokazuje da mi nemamo nikakve veze sa ovim“, rekao je Jotić danas.

Jotić je optužen da je organizovao ubistvo Stankovića koje se desilo u junu 2018. ispred hotela „Golf“ u Kruševcu. U Stankovića je, tvrdi tužilaštvo, pucao Radulac koji je mesec dana ranije ubio njegovog sina Vojina Stankovića.

Jotić je, piše u optužnici, nagovorio Radulca da ubije i Dejana govoreći mu da bi ovaj mogao da mu se osveti za ubistvo sina. Učinio je to iz osvete pošto je verovao da je ovaj ubio njegovog najboljeg prijatelja i saradnika Gorana Petrovića Petu, tvrdi tužilaštvo.

Svi optuženi su negirali učešće u ubistvu Ždrokinca, dok je Radulac priznao da je ubio Vojina Stankovića, ali tvrdi da je to učinio iz samoodbrane.

Jotić je devedesetih vodio sa Petom vodio brutalnu ekipu koja se bavila reketiranjem, a mete su mahom bili kruševački biznismeni. Kada nisu hteli da plate reket Jotić i ekipa bi im bacali bombe, palili im automobile i prebijali ih, a pratili su i članove njihovih porodica po gradu da bi izvršili dodatni pritisak.

U Beloj knjizi organizovanog kriminala navodi se da se Jotkina grupa bavila i krijumčarenjem droge i oružja. Razbijena je u policijskoj akciji „Sablja“ 2003. godine.

Članovi grupe osuđeni su za reketiranje, a Jotka je, osim ovoga, osuđen i zato što je uspeo da potplati sudiju Vrhovnog suda. Izašao je iz zatvora 2018, ali je ubrzo ponovo uhapšen.

Pročitajte više o Jotkinoj grupi i Goranu Petroviću Peti

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju

Comments are closed.