Italijanska policija uhapsila 11 Crnogoraca sa 20 tona hašiša

Italijanska policija uhapsila 11 Crnogoraca sa 20 tona hašiša

U međunarodnoj akciji koju je koordinisala američka Agencija za borbu protiv droge (DEA) italijanska policija je krajem jula uhapsila 11 crnogorskih državljana i zaplenila 20 tona hašiša, saopštili su juče predstavnici policije Crne Gore.

Piše: Bojana Jovanović

Droga je pronađena na brodu „Remus“ koji je plovio pod zastavom Paname, a akcija hapšenja izvedena je poslednjeg dana jula u italijanskim vodama.

Crnogorska policija tada je saopštila da su se krijumčari pretvarali da su posada broda i da putuju sa ciljem ispitivanja morskog dna. Imali su plan da na brod koji je isplovio iz crnogorske luke Zelenika u Maroku ukrcaju hašiš i prevezu ga u Libiju.

Iako je crnogorska policija prvobitno saopštila da je pronađeno dve tone hašiša, na jučerašnjoj konferenciji za novinare pojašnjeno je da su u pitanju bili preliminarni rezultati.

„Nakon detaljnog pretresa broda koji je trajao nekoliko dana pronađeno je, a zatim i zaplenjeno 20 tona hašiša čija vrednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 miliona evra“, rekao je šef kriminalističke policije Crne Gore Enis Baković.

Baković je rekao i da su uhapšeni Crnogorci bliski jednom od klanova koji operišu u Crnoj Gori, ali nije želeo da kaže kom.

Protiv njih je, kako je rekao, pokrenut postupak u Italiji.

Comments are closed.