Ilić: Nisam kupio fotografije od fudbalera

Ilić: Nisam kupio fotografije od fudbalera

Velimir Ilić (foto: mc.rs)

Lider Nove Srbije Velimir Ilić demantovao je tvrdnju ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je od fudbalera Dragoljuba Jeremića kupio fotografiju na kojima je Lončar uslikan sa Dušanom Spasojevićem, kao i onu uslikanu u sedištu zemunskog klana u Šilerovoj ulici.

Piše: Bojana Pavlović

Ilić je rekao da ne zna da su na fotografiji koju je juče pokazao novinarima u Čačku fudbaleri već da je sa slike prepoznao samo Lončara i doktora Milorada Risovića.

Ponovio je da je fotografije našao u poštanskom sandučetu, a da su mu potom poslate i-mejlom i da ih je pokazao policiji.

„Kako sam mogao da kupim fotografiju Lončara i Dušana Spasojevića Šiptara? Od kojih sam fudbalera kupio tu fotografiju? Da li je živ Dušan Spasojević? Nije“, rekao je Ilić.

Podsetimo, Velimir ilić je pre nekoliko dana izneo u javnost fotografije na kojima je ministar zdravlja Zlatibor Lončar uslikan sa Dušanom Spasojevićem, vođom zemunskog klana.

Ilić je od početka tvrdio da je fotografija slikana u Spasojevićevoj kući u Šilerovoj ulici.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić branio je Lončara rekavši da je fotografija nastala u kafiću nakon što je Lončar operisao Spasojevićevog oca.

Nova fotografija na kojoj je Lončar sa još trojicom muškaraca, a koju je Ilić predočio javnosti juče,  otkrila je nove detalje koji ukazuju da je ministar zdravlja ipak bio u sedištu ozloglašene grupe.

Na slici su sa Lončarem dvojica bivših fudbalera Partizana Danko Lazović i Dragoljub Jeremić i čovek za koga mediji i Velimir Ilić tvrde da je doktor Milorad Risović. Svedoci saradnici na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića svedočili su da su Risović i Lončar učestvovali u ubistvima po nalogu klana.

U levom uglu fotografije vide se šare na pločicama bazena koje su iste kao one sa slika nastalih u vreme kada je država rušila vilu 2003. godine. Na njoj se vide i beli svodovi sa stubovima poput onih iz sedišta zemunskog klana.

Lončar je rekao da je operisao Spasojevićevog oca, potvrdio autentičnost fotografija ali izbegao da da jasan odgovor na pitanje da li su uslikane u Šilerovoj.

„Ovo što je slikano, to je blizu njihove kuće. Da li se to zove Šilerova ili ne… Tu su bili izloženi automobili, motori, neki bilijar, kafić u koji je mogao svako da uđe. Nije to kuća, to je tržni centar koji je tu bio u blizini. Tu su svi bili. Tu je bilo više prostorija.“

Umesto toga, više je govorio o tome odakle Iliću ove fotografije rekavši da je neistina da mu ih je dostavila tajna služba ili su mu ostavljene u sandučetu.

„Jeremić je pre par nedelja bio kod mene, koji mi je rekao da je prodao Iliću jer mu je bio potreban novac… Kakva crna služba, u sandučetu ostavljena dokumenta… Iz porodičnog albuma ovog dečka.“

Pročitajte: Ministar Lončar u stanu zemunskog klana

Donirajte KRIK i pomozite nam da nastavimo da istražujemo! Informacije o tome kako da nas donirate, možete pronaći na ovom linku. Hvala na podršci!

Comments are closed.