Identifikovani napadači na novinare na dan polaganja Vučićeve zakletve

Identifikovani napadači na novinare na dan polaganja Vučićeve zakletve

Nebojša Stefanović (foto: MUP)

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je identifikovalo sve osobe koje su napale i maltretirale novinare i građane na skupu koji je organizovala Srpska napredna stranka povodom polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Piše: Bojana Pavlović

U saopštenju se navodi da su identifikovane osobe koje se dovode u vezu sa „medijskim navodima“ o događajima koji su se odigrali ispred Narodne skupštine.

Sva lica su saslušane i izveštaj će u toku dana biti dostavljen nadležnom tužilaštvu“, piše u saopštenju.

Podsetimo, učesnici skupa maltretirali su i udaljavali pojedine novinare i građane koji su pratili Vučićevo polaganje zakletve. Policija koja je obezbeđivala skup nije reagovala ni pokušala da spreči nasilje.

Reakcija policije usledila je tek pošto su mediji juče objavili fotografije na kojima se vide krupni muškarci kako onesposobljavaju novinare i građane držeći ih za ruke ili oko vrata.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odmah je uzelo izjave od maltretiranih novinara, a potom od policije zatražilo je da što pre identifikuje napadače.

Mediji su preneli da je na fotografijama među napadačima čovek koji se pojavljivao na stranačkim skupovima SNS-a.

U saopštenju policije navodi se i da će Sektor unutrašnje kontrole u najkraćem periodu dostaviti izveštaj tužilaštvu i o proverama policijskih službenika koji su obezbeđivali skup.

Policija će proveravati i prijave koje su podneli učesnici skupa protiv lica koja su ih „vređala, provocirala, gađala predmetima i polivala vodom“, navodi se dalje.

Comments are closed.