Hrkalović saslušana zbog nezakonitog prisluškivanja kriminalca Eleza

Hrkalović saslušana zbog nezakonitog prisluškivanja kriminalca Eleza

Dijana Hrkalović (foto: mup.gov.rs)

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalovića saslušana je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da je da je uticala da se nezakonito prisluškuje kriminalac Darko Elez. Osim nje, saslušan je i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Piše: Bojana Pavlović

Hrkalović je uhapšena sredinom oktobra zbog sumnje da je uticala na kolegu Dejana Milenkovića da izveštaj o veštačenju telefona Veljka Belivuka u okviru istrage za ubistvo Vlastimira MIloševića ne dostavi odmah tužilaštvu. 

Krivična prijava protiv nje sada je proširena i za nezakonito prisluškivanje kriminalca Darka Eleza, kaže njen advokat za KRIK. 

„Ona je iznela odbranu i negirala krivicu. Danas su saslušani i svedoci i niko od njih je nije ni spomenuo”, kaže advokat Nenad Tasić koji brani Hrkalović.

O vezama sa Elezom, Dijana Hrkalović je ispitivana u martu kada je prvi put privedena u policiju na saslušanje. Ona je tada izjavila da nikada privatno nije bila u kontaktu sa Elezom, ali i da se ne seća da li je službeno razgovarala sa njim u prisustvu drugih policajaca. 

Negirala je i da je Eleza ikada posećivala u zatvoru, a rekla je da se ne seća da li je dala nalog svojim kolegama da sa njim obave službeni razgovor ili ga posete u zatvoru. Jedno pitanje policajaca odnosilo se i na to da li je ikada sedela zajedno u društvu sa Elezom i bivšim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom što je ona negirala. 

Elez je inače nedavno u Bosni i Hercegovini osuđen na 15 godina zatvora zbog četiri ubistva i razbojništva i to tako što je skopio sporazum sa tužilaštvom. Potpisivanjem ovog sporazuma, Elez je pristao je da sarađuje sa tužilaštvima ove zemlje i Srbije i pomogne im u rasvetljavanju krivičnih dela.

Elez je osuđen da je predvodio kriminalnu grupu za likvidacije. Kada nisu radili za Eleza, plaćenici su ubijali za škaljarski i kavački klan – kriminalne grupe koje su u sukobu od 2014. godine. U ovaj rat uključile su sve veće kriminalne grupe na Balkanu, a u obračunu je stradalo više od 50 osoba. 

Hrkalović je godinama bila uticajna u srpskoj policiji, a dovođena je u vezu sa kavačkim kriminalnim klanom i grupom Veljka Belivuka. Vezu sa ovom grupom Hrkalović je održavala preko pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića Vućka sa kojim je bila u emotivnoj vezi. 

Uprkos tome, o odnosima sa Belivukom grupom, koja je optužena za pet ubistava, otmice, mučenje i silovanje, Hrkalović nikada nije ispitana. 

Ona je prvi put pivedena u martu, ali ne kao osumnjičena, već u svojstvu građanina, i ispitana u vezi sa nezakonitim prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Više o Hrkalović pročitajte ovde

Više o Elezu pročitajte ovde

Comments are closed.

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play