Gradske vlasti čiste teren u Hercegovačkoj ulici

Gradske vlasti čiste teren u Hercegovačkoj ulici

Raščišćavanje parcela u Savamali

Čišćenje parcela u Savamali

Bageri Beograd puta, Gradske čistoće i Beogradskog vodovoda i kanalizacije raščišćavali su danas ostatke nelegalno srušenih objekata u Hercegovačkoj ulici po naređenju gradskih vlasti.

Piše: Bojana Pavlović

Prošle nedelje tri bagera su tokom noći bespravno srušila objekte u vlasništvu firmi Iskra i Transport peroni, kao i Doniraj KRIK_300x140restoran Savski ekspres. Bageri nisu imali nikakva obeležja, pa se do danas ne zna ko je naredio rušenje privatne imovine u Savamali. Tridesetak osoba sa fantomkama preko lica zadržavali su prolaznike da ne bi mogli da posvedoče o događajima. Vlasnici objekata su neposredno posle rušenja više puta zvali policiju koja je odbila da izađe na teren i uputila ih na Komunalnu policiju. Tužilaštvo je juče naložilo policiji da istraži sve okolnosti u vezi sa ovim događajima.

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da gradske vlasti nisu učestvovale u rušenju, ali potvrdio da je ovaj teren predviđen za izgradnju projekta „Beograd na vodi“.

Uklanjanje je počelo jutros oko pola osam. Vlasnicima objekata uručena su rešenja kojima Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda daje nalog Republičkoj direkciji za imovinu da izvrši čišćenje parcele na osnovu zapisnika komunalnog inspektora.

Vladimir Miljević, vlasnik firme Iskra kaže da na mestu događaja nije bilo nikog iz Republičke direkcije za imovinu, već samo čovek iz kabineta gradonačelnika.

U izveštaju komunalnog inspektora stoji da se na toj parceli nalaze urušeni objekti, smeće I komunalni šut. Rešenje međutim ne spominje urušene objekte. Policija je smatrala da je to dovoljan papir da se počne raščišćavanje terena, a da pritom nikad nije obavila uviđaj. To znam jer je obezbeđenje stalno na tom mestu i nije videlo da je policija dolazila“, kaže Miljević za KRIK.

1 Comment

  1. Анониман kaže:

    Као у Немачкој 30-их година… Језиво…