Gica se protivi izručenju Rumuniji

Gica se protivi izručenju Rumuniji

Bivši poslanik i kontroverzni rumunski biznismen Sebastijan Gica saslušan je danas u Višem sudu u Beogradu. Gica je rekao da se protivi izručenju i da se radi o političkom progonu.

Piše: Milica Vojinović

Gicin advokat Radoslav Baćović tražio je da mu se pritvor zameni zabranom napuštanja stana. Sudija će o ovom zahtevu naknadno odlučiti, najverovatnije sledeće nedelje, prema rečima portparolke Višeg suda Bojane Stanković.

Sudija će prikupiti informacije kako bi se utvrdilo da li postoje uslovi da Gica bude izručen. O izručenju će potom odlučivati vanpretresno veće.

Sebastijan Gica, bivši poslanik rumunskog parlamenta i kontroverzni biznismen, uhapšen je sredinom aprila u Beogradu po poternici Interpola.

Rumunija je za njim raspisala poternicu zbog ucene, davanja mita, trgovine uticajem, pranja novca i odavanja poverljivih informacija.

U trenutku hapšenja Gica je sa sobom imao falsifikovani slovenački pasoš zbog čega je protiv njega pokrenut i postupak u Srbiji. S obzirom na to da se Gica trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru, taj postupak je u prekidu.

Detalje o Sebastijanu Gici pročitajte u posebnoj priči.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *