Generalni sekretarijat Vlade tvrdi da član ekipe Saleta Mutavog nije bio zaposlen u ovoj instituciji

Generalni sekretarijat Vlade tvrdi da član ekipe Saleta Mutavog nije bio zaposlen u ovoj instituciji

Milovan Tadić (desno, foto: KRIK)

Generalni sekretarijat Vlade Srbije naveo je za KRIK da Milovan Tadić, član ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, kome se sudi za trgovinu drogom, nije bio zaposlen ili na bilo koji način angažovan u ovoj instituciji. Tadićev advokat Nikola Ristović, koji je ovu tvrdnju izneo na sudu, kaže za KRIK da je u pitanju bila greška u komunikaciji i da je Tadića pogrešno razumeo.

Piše: Bojana Pavlović

Na prošlom suđenju Tadiću koje je održano pre desetak dana, njegov advokat Nikola Ristović rekao je da je Tadić zbog boravka u pritvoru suspendovan sa posla na Radio-televiziji Srbije gde je zaposlen kao obezbeđenje već 12 godina, a dodao je i da je bio angažovan po ugovoru u Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Generalni sekretarijat Vlade, međutim, u pisanom odgovoru novinarima KRIK-a naveo je da Tadić nikada nije bio zaposlen ili angažovan u ovoj instituciji.

Ristović za KRIK tvrdi da je u pitanju bila greška u komunikaciji i da je Tadića pogrešno razumeo.

„Milovan Tadić je zaposlen u RTS-u, a ja sam ga pogrešno razumeo kada je rekao da hoće da promeni posao. Ugovor sa Generalnim sekretarijatom ili nekom drugom institucijom državne uprave Tadić nikada nije zaključio“, tvrdi sada Ristović.

Inače, Tadiću se sudi u dva postupka – za trgovinu drogom i nanošenje povreda gostu noćnog kluba u kom je radio kao obezbeđenje od kojih je on preminuo.

Tadić je član ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđuju beogradske klubove i splavove, učestvuju u tučama i trguju drogom.

Posle Stankovićevog ubistva u oktobru 2016, grupu je preuzeo Veljko Belivuk kome se sudilo za pomaganje u ubistvu, ali je u maju prošle godine oslobođen optužbi. Tadić je inače redovno dolazio na suđenje na podrži Belivuka, a on je uzvratio podršku pojavivši se u sudnici pre desetak dana.

O vezama članova ove grupe sa generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem, KRIK je ranije pisao.

Stanković, Belivuk, pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković Vučko navodno su koristili vojno strelište da uvežbavaju gađanje. Ovo je javnosti otkrio Vojni sindikat Srbije koji je podneo krivičnu prijavu protiv dvojice generala koji su im ovo omogući, međutim, krivična prijava je odbačena, pošto su pojedini dokazi iz slučaja nestali. Osim toga, jedan od advokata koji je branio Belivuka u postupku za pomaganje pri ubistvu, je iz kancelarije oca Novaka Nedića.

Pročitajte više u vezi sa ovim slučajem

1 Comment

  1. Mile Jovin kaže:

    Sad je sve dosta jasnije oko upada opozicije u RTS i zasto je zakazalo obezbedjenje tv bastije. Izgleda da je kljucni covek iz obezbedjanja bio sluzbeno odsutan.