Eksplodirao automobil u Zemunu

Eksplodirao automobil u Zemunu

Parkirani „audi“ eksplodirao je noćas oko pola tri u zemunskom naselju Galenika. Jedna devojka je povređena, a automobil je bio vlasništvo Strahinje Stojanovića, nezvanično saznaje televizija N1.

Izvor: N1, KRIK

Od jačine eksplozije delovi vozila odleteli su desetak metara dalje. Stanari obližnjih zgrada ispričali su za N1 da je detonacija bila izuzetno jaka, kao i da je vlasnik automobila ušao u auto, zatim izašao iz njega, a nekoliko sekundi kasnije „audi“ je eksplodirao.

Kako N1 navodi povređena devojka, koja je prema nezvaničnim podacima državljanka Španije, pronađena je pored automobila. Policija utvrđuje da li ju je detonacija odbacila iz vozila ili se u momentu eksplozije nalazila u blizini „audija“. Hitna pomoć prevezla je devojku u bolnicu i njeno stanje je stabilno.

N1 nezvanično saznaje da je na meti napadača bio vlasnik „audija“ Strahinja Stojanović (28) koji je odranije poznat policiji i više puta osuđivan. Nedavno je izašao iz zatvora u kome je služio trogodišnju kaznu za iznudu.

Stojanović je svedočio u postupku protiv Slobodana Šaranovića i njegovih saradnika optuženih za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, kao i pripremu još četiri likvidacije.

Svedok u postupku postao je pošto je jedan od optuženih, Miloš Vojnović, priznao da je ubio Vidakovića i izneo detalje o tome kako je funkcionisala ova kriminalna grupa. Vojnović je ispričao da veruje da je Vidakovićevo ubistvo naručio njegov kum Strahinja Stojanović i da su kumovi bili u zavadi zbog žene. Stojanović je zauzvrat trebalo da u Budvi ubije Luku Đurovića, čoveka navodno bliskog Luki Bojoviću, ispričao je Vojnović.

Stojanović je tada na sudu rekao da ne zna ništa ni o jednom krivičnom delu i da ne želi da svedoči, niti da odgovara na pitanja. Ispričao je da većinu optuženih zna iz Centralnog zatvora gde su zajedno služili kazne. Detaljnije pročitajte u posebnoj priči.

Otac Strahinje Stojanovića, Paja, ubijen je u „sačekuši“ u naselju Galenika septembra 2015. godine. Njegove ubice još nisu otkrivene.

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu mafijaških likvidacija

Comments are closed.