Dojčinović: Vučića čine bitnim i oni koji su protiv njega

Dojčinović: Vučića čine bitnim i oni koji su protiv njega

Stevan Dojčinović Stevan Dojčinović

Stevan Dojčinović u emisiji „15 minuta“

Srbija je podeljena na one koji podržavaju Vučića i one koji su potpuno protiv njega, ali ga i jedni i drugi čine bitnim jer svi pričaju samo o njemu, smatra istraživački novinar i urednik portala KRIK Stevan Dojčinović.

Ovo se, kaže, potvrdilo i nakon što je na svom portalu objavio snimke sastanka tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića sa bliskim saradnikom Darka Šarića Rodoljubom Radulovićem, nakon kojih su ga napali i jedni i drugi.

„Potpuno smo podeljeni na vlast i lojalne medije, i onaj drugi potpuno antivučićevski deo, koji vidi samo njega. Taj deo ekipe, ako to što objavite nije nužno povezano sa Vučićem, misli da radite za njega. Svi su prosto bili uvereni da mi je Vučić dao snimke, iako nije“, kaže Dojčinović.

Kako kaže, nakon objavljivanja snimaka, umesto da se javnost bavi njihovim sadržajem, počela je da diskutuje o tome kome i zašto odgovara da snimci budu objavljeni, a u tome je, kaže, na njegovo iznenađenje, učestvovao i civilni sektor.

„Krenule su kritike sa obe strane i nikada nisam imao manje podrške nego sada. Svi redom su nas prozvali, nazvali tabloidizacijom to što smo objavili, ubacili teorije zavere. Uglavnom očekujete da Vlada pravi ta probleme, ali ne i da ćete biti pod napadom i civilnog sektora“, dodaje on.

Kako komentariše to što niko nije preuzeo političku odgovornost niti je tužilaštvo reagovalo, zašto je bitno da se makar jedna afera „dotera do kraja“ i da li je istraživačkim novinarima zaista sve teže da dođu do informacija, pogledajte u emisiji „15 minuta“.

1 Comment

  1. Milutin kaže:

    Šta znači u prevodu na srpski kad Vučić kaže za svaku svinjariju?Da on preuziuma odgovornost?Znači da bi trebalo odmah uhapsiti,eto to znači