Delta: Mišković osuđen bez dokaza

Delta: Mišković osuđen bez dokaza

Miroslav Mišković (www.deltaholding.rs)

Na sajtu „Delta holdinga“, čiji je vlasnik vlasnik Miroslav Mišković danas osuđen na pet godina zatvora, navodi se da je presuda doneta bez dokaza i da će odbrana uložiti žalbu i braniti njegova prava.

Priredila: Bojana Pavlović

U saopštenju Miškovićeve kompanije piše da je sud odbio da sasluša sve svedoke i da izvede dokaze koje je predložila odbrana.

„Nijedan dokaz i nijedan svedok tužilaštva nisu potvrdili navode optužbe. Osuđeni Miroslav Mišković nije bio na funkciji koja je odgovorna za zakonitost poslovanja“, navodi se u saopštenju.

„Miroslav Mišković braniće svoje prava uz puno poštovanje pravosudnog sistema države Srbije kao i do sad. To podrazumeva vraćanje putne isprave i omogućavanje poslovanja u inostranstvu, oslobađanje zamrznute imovine vredne više od 40 miliona evra, vraćanje položenog jemstva od 12 miliona evra i najzad, donošenje drugostepene i pravosnažne odluke koja će potvrditi neistinitost prvostepenih optužbi“, piše dalje.

Da podsetimo, Mišković je danas presudom Višeg suda osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara jer je pomogao sinu Marku na utaji porez.

Sud je ocenio da je Mišković u firmama donosio ključne odluke, iako su one bile u vlasništvu njegovog sina. Marko Mišković osuđen je krajem marta na tri i po godine zatvora za ovo krivično delo.

2 Comments

  1. Takotije kaže:

    Jadan gospon Miskovic i njegova prava….podseca na slugu Jerneja i njegova prava…

  2. Milorad kaže:

    Veoma je impresivna Vaša borba, neznam kako će biti sa tom presudom do kraja ali gde ima vatre ima i dima, takvo bogatstvo na pošten način steći to ni u ceranom filmu nema…….