Crnogorska policija: Sprečena ubistva bitnih članova kriminalne grupe iz Bara

Crnogorska policija: Sprečena ubistva bitnih članova kriminalne grupe iz Bara

Zaplenjeno oružje (foto: MUP CG)

Crnogorska policija saopštila je juče da je uhapsila dvojicu mladića iz Danilovgrada i Bara i da je time sprečila likvidaciju visokopozicioniranih članova kriminalnog klana iz Bara. U saopštenju se ne navodi ko su bile potencijalne mete uhapšenih.

Piše: Jelena Radivojević

U predvečerje 10. marta u blizini sportskog centra „Toplica“ u Baru policija je zatekla dva mladića dok su zatamnjivali stakla na automobilu „Golf 2“. Proverom je utvrđeno da su u pitanju osobe bliske jednoj od organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore.

Policija je juče saopštila samo njihove inicijale, ali su crnogorski mediji objavili da je reč o dvadesetosmogodišnjem Marku Pavićeviću iz Danilovgrada i četiri godine mlađem Vuku Orlandiću iz Bara.

Sumnja se da su njih dvojica dan ranije taj automobil ukrali u Ulcinju, i da su na njega stavili registarske tablice koje su prethodno ukrali u Baru. Kod Pavićevića je prilikom pretresa pronađen telefon sa stranom „kriptovanom“, odnosno zaštićenom, SIM karticom.

Ispitivanjem telefona došlo se do dokaza da su mladići pripremali ubistvo, piše u saopštenju crnogorske policije.

„Operativna saznanja ukazuju da su mete napada trebali biti visokopozicionirani članovi suprotstavljene organizovane kriminalne grupe iz Bara“, piše u saopštenju.

Polciija sumnja da su folije za zatamnjivanje stakala stavljali na automobil kako bi sprečili da budu primećeni prilikom ubistva. Veruje se i da su zakupili „štek stan“ u mestu Ratac u Baru za planiranje ubistva i skrivanje oružja.

Dan nakon što ih je zatekla kod sportskog centra u Baru, policija je 11. marta pretresla stan koji su koristili i pronašla snajpersku pušku sa optičkim nišanom i prigušivačem, kao i dva bidona benzina za koje se sumnja da je trebalo da posluži za paljenje automobila nakon obavljenog ubistva. Pronađena je i veća količina municije i komunikacionih sredstava.

Oni se sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe, posedovanje oružja i krađu i sprovedeni su u Specijalno državno tužilaštvo, saopštila je policija.

Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac Crne Gore na konferenciji za medije 11. marta rekao je da je policija noć ranije sprečila ubistvo, ali nije iznosio detalje.

Sve o mafijaškim obračunima pročitajte u našoj Crnoj knjizi.

Comments are closed.