Član SNS-a Vladimir Đukanović novi advokat Dijane Hrkalović

Član SNS-a Vladimir Đukanović novi advokat Dijane Hrkalović

Hrkalović/Đukanović (foto: MUP/Medija centar)

Bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, optužena da je uticala na svoje kolege da opstruišu istrage, ima novog advokata – na sudu će da je brani član vladajućeg SNS-a Vladimir Đukanović, saznaje KRIK. Početak suđenja Hrkalović zakazan je za prekosutra. Đukanović nije odgovorio na pozive i poruke novinara KRIK-a.

Pišu: Bojana Pavlović, Bojana Jovanović

Dosadašnji advokati Dijane Hrkalović – Sead Spahović, Ahmed Delimeđac i Nenad Tasić – otkazali su joj punomoćje, saznaje KRIK. Novi advokat joj je Vladimir Đukanović, član vladajuće Srpske napredne stranke, ali i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, član Visokog saveta sudstva i Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Đukanović, istovremeno sa pomenutim funkcijama, odnedavno se aktivno bavi advokaturom i zastupa Predraga Koluviju, vlasnika „Jovanjice“ optuženog da je na ovom imanju organizovao uzgajanje više od tone i po marihuane. Đukanović Koluviju aktivno brani i van sudnice, u svojoj emisiji, a osim njega podršku je dobio i iz vrha vlasti – od predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Hrkalović je u pritvoru i do sada se branila ćutanjem, a da li će promeniti strategiju biće poznato već za dva dana pošto je za tada zakazano suđenje pred Višim sudom u Beogradu. 

Bivša državna sekretarka optužena je da je u više navrata uticala na svog nekadašnjeg saradnika Dejana Milenkovića, bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode, da ometa istrage. Tužilaštvo tvrdi da mu je naložila da ne dostavi na vreme tužilaštvu izveštaj o veštačenju telefona Veljka Belivuka u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića i na taj način pomogla Belivuku i njegovim saradnicima. U optužnici se navodi i da je uklonila dva snimka sigurnosnih kamera koje su zabeležile ubistvo, međutim, za to nije optužena.  

Hrkalović je, piše u optužnici, Milenkoviću naredila da obriše deo prisluškivanog razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u kome on govori o njenim navodnim vezama sa kriminalcima. Ognjanović je pričao da se Hrkalović viđa sa kriminalcem Darkom Elezom, da je uticala da se iz postupka protiv Belivuka uklone dokazi, ali i o njenom privatnom životu, tvrdi tužilaštvo. 

Osim na Milenkovića, Hrkalović je, kako tvrdi tužilaštvo, uticala i na načelnika novosadske policije Milorada Šušnjića. Njemu je naredila da Eleza lažno stavi na mere – odnosno da ga prati i prisluškuje – kako bi sprečila da istragu protiv njega pokrenu druge službe, piše u optužnici. 

Pročitajte više u našim pričama: 

Svedočenja policajaca protiv Hrkalović: Belivukovi telefoni godinu dana u fioci

Uništavanje dokaza: Načelnik policije naredio da se obriše tajni snimak oca ministra Stefanovića

Ognjanović u prisluškivanom razgovoru govorio o vezama Hrkalović sa kriminalcima

Tajne beleške načelnika Milenkovića: „Sale Mutavi – državni projekat”

Comments are closed.