Bulatoviću ostalo još 11 neplaćenih prekršajnih kazni

Bulatoviću ostalo još 11 neplaćenih prekršajnih kazni

Darko Bulatović (foto Vanja Keser/ Južne vesti)

Gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću ostalo je, prema registru neplaćenih kazni, da uplati još 57.000 dinara zbog počinjenih prekršaja. Bulatović je u poslednjih mesec dana, nakon što su KRIK i Južne vesti” objavile njegov profil u bazi imovine političara, platio nekoliko kazni, ali je najveći deo ostao neizmiren.

Izvor: Južne Vesti, KRIK

Početkom juna gradonačelnik Niša Darko Bulatović bio je dužan da plati još 70.000 dinara zbog 17 kazni koje je dobio kao bivši direktor i odgovorno lice „Elektrodistribucije“ i „Jugoistoka“, otkrili su novinari „Južnih vesti“ u sklopu KRIK-ovog istraživanja imovine političara.

„Juče sam platio pet. Ne znam još koliko je ostalo. Mislim da sam svaku platio. Kazne koje plaćam, plaćam kao odgovorno lice dok sam bio direktor Distribucije za svaki strujomer od Bujanovca do Negotina i to mi se tako stavilo na teret kao da sam ja kriv za to, a krivo je preduzeće, naravno. Ali vi snosite odgovornost kao odgovorno lice i kazne plaćate iz džepa“, rekao je Bulatović, pišu „Južne vesti“.

Bulatović je tom prilikom napomenuo da „Jugoistok“ nije mogao da ima javne nabavke, već samo EPS, jer su prema rečima Bulatovića, bile centralizovane.

Promene u imovinskom kartonu
U novom imovinskom kartonu koji je Bulatović prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije prošlog meseca nema automobila „reno megan“ iz 1998. godine koji je do sada prijavljivao kao svoje vlasništvo. I ove godine je prijavio da je vlasnik automobila Audi A6 2007. godište. Ovde pogledajte Bulatovićev imovinski profil, objavljen početkom juna.

U registru Ministarstva pravde stoji da Bulatović treba da plati još 11 kazni u iznosu od oko 57.000 dinara.

Podsetimo, Darko Bulatović bio je direktor „Jugoistoka“ od marta 2014. do preuzimanja mesta gradonačelnika, jula 2016. On je kao odgovorno lice ovog preduzeća kažnjavan najmanje 34 puta novčanim kaznama koje nerado plaća, te su u nekoliko slučajeva one bile preinačene u kazne zatvora koje nikada nije odslužio.

Comments are closed.