Belivukov saradnik sklopio sporazum sa tužilaštvom i izneo detalje o ubistvu Mihajlovića

Belivukov saradnik sklopio sporazum sa tužilaštvom i izneo detalje o ubistvu Mihajlovića

Veljko Belivuk (desno) i Marko Miljković (levo) (foto: tužilastvo)

Nikola Spasojević, optužen kao član grupe Veljka Belivuka, sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal – otkrio je da je ova grupa ubila Gorana Mihajlovića, a zauzvrat će dobiti kaznu od 14 godina zatvora. Spasojević je tužiocu ispričao detalje ovog ubistva, a na osnovu toga je pokrenuta istraga protiv Belivuka i njegovih saradnika.

Piše: Milica Vojinović

Sporazum koji je sklopio Spasojević i kojim je dobio takozvani status okrivljenog svedoka treba da potpiše sudija Vinka Beraha Nikićević. Ona je nedavno preuzela slučaj pošto je njena prethodnica sudija Zorana Trajković mesecima bila na bolovanju.

Spasojević je odlučio da sarađuje s tužilaštvom pre najmanje 20 dana pošto je tada pokrenuta istraga u slučaju ubistva Mihajlovića.

Kako je otkrio tužilaštvu, članovi Belivukove grupe Mihajlovića su namamili da se sretne sa njima, a zatim ga odveli u kuću u Ritopeku gde su ga vezanog držali preko noći i mučili. Tražili su mu da im preda mašinu za pravljenje tableta droge, kao i oružje koje je imao.

Mihajlovića su potom otrovali, tvrdi tužilaštvo, a njegovo telo prevezli u Staru Pazovu kamionom koji je prethodno nabavio Spasojević i tamo ga zapalili. Ostatke su bacili u Dunav sa Pupinovog mosta, piše u dokumentu tužilaštva kojim je pokrenuta istraga.

Spasojevićevo svedočenje bilo je osnov za pokretanje istrage, a osim toga, dokaz tužilaštva su i fotografije otetog Mihajlovića koje su pronađene u enkriptovanoj komunikaciji između kriminalaca preko aplikacije „skaj“. Ove poruke srpsko tužilaštvo dobilo je od kolega iz Francuske.

Belivuk i njegova ekipa, podsetimo, već su optuženi za pet ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i oružje i za ovo se čeka početak suđenja. Tužilaštvo je u šestomesečnoj istrazi utvrdilo da su Belivuk i njegovi saradnici ubijali uglavnom članove suparničkih kriminalnih grupa i to tako što su ih namamljivali, otimali, a potom ubijali u kući u Ritopeku, predgrađu Beograda. Nakon ubistava njihova tela su mleli u mašini za mlevenje mesa, pa bacali u Dunav, piše u optužnici.

U fazi istrage je, osim ubistva Mihajlovića, i likvidacija Nikole Mitića koga je ova grupa, kako se sumnja likvidirala u avgustu 2020. godine. Više o tome pročitajte ovde.

Comments are closed.