Beko se ponovo nije pojavio u tužilaštvu

Beko se ponovo nije pojavio u tužilaštvu

Sud u Katanićevoj ulici (foto: gradnja.rs)

Biznismen Milan Beko danas se ponovo nije pojavio u tužilaštvu gde je trebalo da da iskaz u vezi sa pokušajem njegovog ubistva jer je na službenom putu.

Piše: Bojana Pavlović

Beko je trebalo da se pojavi pred tužiocem i prošle nedelje, ali mu tada nije bio uručen poziv. On je danas tužilaštvu uputio dopis kojim je opravdao svoj nedolazak.

Umesto Beka saslušani su njegovi vozači Dragan Dragaš i Bojan Mančić koji nisu prepoznali osumnjičenog Aleksandra Zdravkovića kao pucača i rekli da su napadača videli s leđa, potvrdila je za KRIK Zdravkovićeva advokatica.

Nepoznata osoba pucala je na Beka u novembru 2014. ispred njegove kuće na Senjaku. Vozač Dragan Dragaš usporio je da bi sačekao da se otvori kapija i tada je Beko pogođen.

Aleksandar Zdravković je uhapšen u julu ove godine. On je negirao da je umešan u napad i naveo da Beka ne poznaje. Zdravković je bivši član zemunskog klana. Bio je optužen 2003. da je kao član ove kriminalne grupe učestvao u otmici, ali je oslobođen u nedostatku dokaza.

Beko je pre godinu dana u tužilaštvu svedočio o ovom događaju kada je ispričao da je napad bio spretno izveden, a napadač hladnokrvan i uporan.

„Izvršilac miran, uradio je sve što je mogao“, opisao je Beko i dodao da je ponašanje pucača ukazivalo na to da je reč o profesionalcu.

On je tada rekao da je video napadača, ali da ne bi mogao da ga prepozna.

„Ali možda, ukoliko mi pokažete neke fotografije bih mogao da se prisetim“, naveo je tada i istakao da nadležni organi zbog nedostatka hrabrosti nisu do kraja istražili ovaj slučaj.

Policija je u junu 2015. uhapsila Maju Adrovac čiji je DNK nađen na čaurama metaka sa lica mesta. Adrovac je u istrazi bila označena kao direktni izvršilac zločina, ali je potom optužena za pomaganje u pokušaju ubistva. U međuvremenu, ona je oslobođena svih optužbi.

Pročitajte sve vesti o pokušaju ubistva Milana Beka.

Comments are closed.