Beko nije pozvan na saslušanje

Beko nije pozvan na saslušanje

Više javno tužilaštvo

Biznismen Milan Beko nije se danas pojavio u tužilaštvu gde je trebalo da da iskaz u okviru istrage koja se vodi zbog pokušaja njegovog ubistva u novembru 2014. godine. Beko nije došao jer nije uredno pozvan, kažu iz tužilaštva.

Piše: Nataša Marković

Biznismen je pre godinu dana već svedočio o napadu na njega kada je glavna osumnjičena bila Maja Adrovac.Ona je u međuvremenu oslobođena optužbi da je učestvovala u ovom događaju, a policija je u julu ove godine uhapsila novog osumnjičenog Aleksandra Zdravkovića.

U izjavi koju je tada dao tužilaštvu Beko je detaljno ispričao kako je izgledao napad na njega.

Biznismen je rekao da je sve urađeno dobro organizovano i spretno, a napadača je opisao kao hladnokrvnog i upornog.

„Izvršilac miran, uradio je sve što je mogao“, opisao je Beko i dodao da je ponašanje pucača ukazivalo na to da je reč o profesionalcu.

On je tada rekao da je video napadača, ali da ne bi mogao da ga prepozna.

„Ali možda, ukoliko mi pokažete neke fotografije bih mogao da se prisetim“, naveo je tada i istakao da nadležni organi zbog nedostatka hrabrosti nisu do kraja istražili ovaj slučaj.

Zdravković se nakon hapšenja branio ćutanjem, ali je pre nedelju dana ponovo saslušan i tom prilikom je negirao da je umešan u izvršenje krivičnog dela. Naveo je da Beka ne poznaje i da je za njega čuo iz medija.

Zdravković je 2003. godine bio optužen da je kao član zemunskog klana, jedne od najmoćnijih kriminalnih grupa koja se bavila švercom droge, otmicama bogatih osoba i počinila desetine ubistava, učestvovao u otmici Slobodana Radosavljevića. Zbog nedostatka dokaza oslobođen je optužbi.

Na Beka je pucano u popodnevnim časovima ispred njegove kuće na Senjaku. Nepoznati napadač ispalio je na njega četiri metka kada je vozač usporio da bi otvorio kapiju.

Na mestu događaja pronađene su čaure metaka na kojima su bili tragovi DNK čija je analiza dovela do Maje Adrovac. Ona je tokom istrage bila označena kao direktni izvršilac zločina, ali je optužena za pomaganje u pokušaju ubistva.

Adrovac je oslobođena optužbi, jer je sud utvrdio da nema dokaza da je svesno pomogla počiniocu.

Pročitajte sve vesti o pokušaju ubistva Milana Beka

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem registrovani korisnici mogu pronaći u našoj bazi dokumentata

Comments are closed.