Beko: I dalje verujem da je Zdravković pucao na mene

Beko: I dalje verujem da je Zdravković pucao na mene

Milan Beko (foto: J.Radivojević/ KRIK)

Biznismen Milan Beko rekao je danas pred Apelacionom sudom u Beogradu da smatra da tužilaštvo nije do kraja rešilo pokušaj njegovog ubistva i da je naručilac ostao nepoznat, ali da i dalje veruje da je optuženi Aleksandar Zdravković taj koji je 2014. godine pucao na njega. Suđenje je danas završeno – tužilaštvo je za Zdravkovića tražilo najmanje 15 godina zatvora, dok odbrana smatra da on treba da bude oslobođen.

Piše: Jelena Radivojević

Od novembra 2014. godine kada je ranjen ispred svoje kuće na Senjaku biznismen Milan Beko svedočio je već pet puta o tome čega se seća u vezi sa pucnjavom, ali su sudije Apelacionog suda smatrale da u iskazima ima razlike, zbog čega je on danas ponovo saslušan.

„Mislim da su određene činjenice ostale nepoznate i da tužilaštvo nije zakucalo na sva vrata na koja je istraga upućivala“, rekao je Beko. „Ostajem pri uverenju da ova osoba (Zdravković) jeste pucala na mene tog dana.“

Beko je rekao da zadovoljan što je rad policije i tužilaštva doveo do toga da se uopšte raspravlja o događajima od tog dana, ali da postoji značajan deo koji tužilaštvo nije razjasnilo.

Njegov advokat Zdenko Tomanović podsetio je da Beko od početka procesa tvrdi da ciljano ostaju zaštićeni nalogodavci napada i „određene grupe“.

Sa druge strane, advokatica optuženog Zdravkovića Milica Colić Kravarski imala je nekoliko pitanja za Beka. Interesovali su je detalji o osvetljenosti ulice u trenutku napada i kolika je bila vidljivost, jer je smatrala da se njegovi iskazi razlikuju u tom pogledu.

Beko je danas ponovio da je osvetljenje postojalo, ali da je to ulično osvetljenje, a ne radna rasveta pod kojom se vidi svaki detalj.

„Sijalica pored moje kapije je radila, poslednja sijalica u ulici nije radila, ali se ta nalazi već kod sledeće kuće“, rekao je Beko.

Nakon saslušanja Beka, tužilac i advokati izneli su završne reči.

Apelacioni tužilac Zdravko Marković tražio je da optuženi Zdravković bude osuđen na najmanje 15 godina zatvora. Beko je rekao da se pridružuje završnoj reči tužioca i krivičnom gonjenu.

Zdvakovićeva advokatica Colić Kravarski, međutim, navela je da nema dokaza da je on kriv, i istakla da, kao i Beko, smatra da je tužilaštvo napravilo propuste.

Ona spornim smatra to što Beko nije rekao da je napadač imao nešto specifično po čemu bi ga prepoznao, nije istakao nikakvu fizičku karakteristiku, nije ga opisao, ali je ipak prepoznao Zdravkovića kao napadača.

Podsetimo, na Beka je pucano u novembru 2014. dok je bio u automobilu ispred svoje kuće i tada je teško ranjen.

Na čaurama na licu mesta pronađen je DNK Maje Adrovac čiji je suprug kriminalac Ivan Adrovac. Iako je najpre bila osumnjičena da je pucala, Adrovac je na kraju optužena da je pomagla nepoznatom pucaču tako što mu je obezbedila municiju. Ona je na kraju pravosnažno oslobođena.

U međuvremenu je uhapšen Zdravković i optužen je da je pucao na Beka.

On je najpre osuđen, ali je presuda ukinuta i naloženo novo suđenje. U ponovljenom postupku takođe je osuđen – na devet godina. Na ovu presudu se žalio Apelacionom sudu koji je otvorio novo suđenje.

Ono je danas okončano i ostalo je da sudije donesu presudu. To će učiniti veće sastavljeno od sudija Bojane Paunović, Sretka Jankovića, Marka Jocića, Dušanke Đorđević i Rastka Popovića.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju

Comments are closed.