BCBP: Kontradiktorne izjave o smeni Kecmana

BCBP: Kontradiktorne izjave o smeni Kecmana

Saša Đorđević (foto: mc.rs)

Saša Đorđević iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP), komentarišući smenu Dragana Kecmana, načelnika beogradske kriminalističke policije, kaže da ministarstvo mora da objasni razloge za njegovo razrešenje jer je javnost zbunjena kontradiktornim izjavama.

Piše: Bojana Pavlović

„Nejasno je zbog čega je došlo do smene jer su izjave kontradiktorne. Kecman je smenu shvatio kao degradaciju, a direktor policije Vladimir Rebić kao neophodan korak za rešavanje slučajeva ubistava novinara. Jedino se slažu da smena nije zbog Savamale“, kaže Đorđević.

Da se ovo ne bi dešavalo, dodaje on, iz ministarstva moraju da na odgovarajući način objasne razlog za razrešenje Kecmana.

Đorđević kaže da je ovakva smena dokaz da još mora da se radi na transparentnosti karijernog napredovanja, što je bila i svrha donošenja novog Zakona o policiji u januaru ove godine.

Da podsetimo, načelnik Uprave kriminalističke policije za Beograd Dragan Kecman razmešten je sa ove pozicije prekjuče, a mediji su spekulisali da je razlog smene slučaj Savamala.

Kecman je juče u otvorenom pismu javnosti demantovao ove tvrdnje i rekao da ne zna zašto je smenjen. On je istakao da je njegov zamenik, na osnovu direktive iz vrha MUP-a, često vodio slučajeve i da se stoga ne oseća odgovornim za tuđe neuspehe.

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić rekao je da je Kecman smenjen da bi mogao da se posveti istrazi ubistava novinara.

Comments are closed.