AOM: Nadležni da novinarki KRIK-a garantuju bezbednost

AOM: Nadležni da novinarki KRIK-a garantuju bezbednost

Asocijacija onlajn medija (AOM) zahteva od nadležnih organa i Ministarstva unutrašnjih poslova utvrde identitet osoba koje su sinoć pretile i oduzele mobilni telefon novinarki KRIK-a Bojani Pavlović, piše u saopštenju ovog udruženja. Novinarki je telefon oduzet nakon što je fotografisala sina predsednika Srbije Danila Vučića u društvu huligana bliskog kavačkom klanu Aleksandra Vidojevića, i vraćen joj posle kraće rasprave.

Piše: Milica Vojinović

AOM je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova i druge nadležne institucije da garantuju bezbednost novinarki KRIK-a i omoguće uslove za nesmetan rad novinara.

Iz ovog udruženja podsećaju na sinoćni događaj kada je novinarki KRIK-a Bojani Pavlović nepoznati muškarac oteo telefon iz ruke nakon što je fotografisala Danila Vučića, sina predsednika Srbije, u društvu članova huliganske grupe „Janjičari“ bliske kavačkom kriminalnom klanu.

Pošto je KRIK-u stigla dojava da predsednikov sin sa huliganima sedi u beogradskom kafiću „Piazza dei Fiori“ na Cvetnom trgu u Beogradu, Pavlović je otišla i videla ga u društvu sa Aleksandrom Vidojevićem zvanim Aca Rošavi.

Ovo je četvrti put da je predsednikov sin fotografisan u društvu Vidojevića koga policija označava kao člana kavačkog kriminalnog klana. Njemu se trenutno sudi za demoliranje kluba „Komitet“ u Beton hali.

Novinarka KRIK-a sinoć je u ovom društvu prepoznala i Nemanju Srečkovića, takođe člana huliganske grupe „Janjičari“.

Pošto ih je fotografisala sa ulice pokušala je da ode, ali su je u Ulici Svetozara Markovića zaustavila tri muškarca koja su se predstavila kao policajci. Tražili su od nje da obriše fotografije je, kako su naveli, „mogu da imaju problema“.

Potom su došla još dva muškarca, a jedan od njih uzeo je novinarki telefon iz ruke, na šta policajci nisu reagovali. Pavlović je pokazala novinarsku legitimaciju, rekla da je na zadatku i tražila da pozove urednika, ali joj to nije dozvoljeno. Muškarac koji joj je oteo telefon rekao joj je da ne mora ništa da objašnjava jer je civil.

Grupi su se zatim pridružili i Vidojević i Srećković. Vidojević je našoj koleginici kazao da je zna od ranije i da ga ugrožava tekstovima koje piše o njemu. Nepoznatom muškarcu je kazao da joj vrati telefon što je ovaj učinio. U trenutku kada je Vidojević prišao, policajci su se udaljili. Više pročitajte ovde.

Predsednikov sin Danilo Vučić više puta je viđen sa Vidojevićem u javnosti, što pokazuje da su bliski. Sredinom 2018. godine u javnosti se pojavila njihova zajednička fotografija sa tribina na svetskom prvesnstvu u fudbalu u Rusiji. Zatim su zajedno obeležili Dan Republike Srpske u Banjaluci početkom ove godine, a nedavno je KRIK objavio fotografiju na kojoj su zagrljeni u jednom noćnom klubu.

Više o kriminalnim klanovima i njihovim vezama u vrhu države pročitajte u priči: Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države

Comments are closed.